سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲ / ۱۹:۴۶
کد مطلب: 20986
۰

رتبه ایران در حوزه «علوم اعصاب و شناختی» جهان

ایسنا: دکتر کمال خرازی که در دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در سالن همایش‌های رازی سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: علوم و فناوری‌های شناختی حوزه جدیدی است که با سایر رشته‌های نوین مانند نانوفناوری، بیوتکنولوژی، مجموعه‌ی هم‌گرای NBIC را تشکیل می‌دهد که امید است تحولات چشمگیری در زندگی بشر ایجاد کند.

وی افزود: علوم شناختی از علوم بین رشته‌یی است که علوم اعصاب مادر این رشته است. علوم شناختی یک علم سرحدی است و تلاش زیادی برای توسعه این علم و تعامل دانشمندان جهان برای کشف اسرار مغز انسان صورت می‌گیرد. علوم شناختی امیدوار است با تقویت ارتباطات انسانی، تغییرات موثری در سیاست‌های اجتماعی نیز ایجاد کند. خرازی خاطرنشان کرد: اهمیت علوم شناختی در آن است که به درک تفاوت‌های فردی از نظر ساختارهای مغزی و بازتوانی شناختی و همچنین معالجه بیماری‌های روانی می‌انجامد و در حوزه آموزش و پرورش به پرورش و بهره‌گیری از استعدادهای دانش‌آموزان کمک می‌کند و به همین دلیل امروز آموزش و پرورش شناختی به شاخه‌ای از شعبات علوم شناختی تبدیل شده و مدارس شناختی در جهان رو به توسعه است. به گفته وی همچنین فناوری‌هایی که بر اساس مدل مغز در حال توسعه هستند مورد توجه تحقیقات جدید قرار گرفته‌اند و حجم عظیمی از اطلاعات در این باره در حال جمع‌آوری است.

وی تاکید کرد: باید همکاری جدی بین رشته‌یی بین استادان علوم رفتاری، فیزیک، مهندسی آمار و فلسفه برای درک ماهیت ذهن انسان و ارتباط آن با مغز شکل بگیرد. دکتر خرازی با اشاره به این که کشورهای پیشتاز در دستیابی به شناخت اسرار مغز امروز با هم در رقابت هستند و سرمایه‌گذاری وسیعی در این باره انجام می‌دهند، گفت: امروزه در دنیا پروژه‌های بسیار مهمی در دست انجام است که امید می‌رود منجر به ترسیم مدارهای مغزی انسان شود.

دبیر ستاد توسعه علوم شناختی همچنین افزود: پایه‌گذاری تحقیقات جدید مغز بر اساس فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات و به دنبال طراحی روش‌های جدید برای درک تعاملات شبکه‌ای مدارهای مغزی با استفاده از سامانه‌ها و مدل‌های تجربی مناسب است. به گفته وی، طی سالهای گذشته تلاش‌های زیادی برای توسعه فناوری‌های علوم شناختی صورت گرفته است که از آن جمله می‌توان به پروژه دست مصنوعی، ارتباط مغز و رایانه، معالجه پارکینسون و در اختیارگیری مغز حیوانات اشاره کرد که در ایران هم گروهی مشغول به کار و تحقیق بر روی این موضوعات هستند.

خرازی با اشاره به تدوین و تصویب سند راهبردی توسعه علوم شناختی در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: علوم شناختی از اولویت‌های اول نقشه جامع علمی کشور است. همچنین ستاد علوم شناختی تلاش‌هایی برای تصویب برنامه‌های درسی علوم شناختی در دانشگاه‌ها و راه‌اندازی پایگاه‌ اطلاعاتی ستاد علوم شناختی انجام داده که پروژه‌های زیادی تا کنون به این پایگاه اطلاعاتی معرفی شدند.
همچنین حمایت‌هایی از رساله‌های دکتری و مقالات محققان انجام داده و اولویت‌های تحقیقاتی علوم و فناوری‌های شناختی را شناسایی کرده است. وی تاکید کرد: آنچه که اکنون اهمیت دارد آن است که تعامل و مشارکت همه دانشمندان در این حوزه صورت گیرد و شاهد مهاجرت دانشمندان به این حوزه روبه رشد باشیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد