شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ / ۱۰:۳۳
کد مطلب: 21278
۱

کمک موثر طب سوزنی به بیماری‌های سیستم اعصاب

کمک موثر طب سوزنی به بیماری‌های سیستم اعصاب
سردرد، بی‌خوابی، وزوزگوش، نداشتن تعادل و سرگیجه، ام‌اس، پارکینسون، فلج، ضایعات نخاعی و تیک عصبی طیف وسیعی از بیماری‌های سیستم اعصاب را تشکیل می‌دهد.
اختلالات سیستم اعصاب از پیچیده ترین بیماری های انسان است که متاسفانه در بسیاری موارد، دلایل و چگونگی دقیق بروز آنها همچنان ناشناخته است و با وجود پیشرفت روز به روز علم پزشکی هنوز درمان قطعی برای بسیاری از این بیماری ها وجود ندارد.
یکی از روش های طب مکمل که در دهه های اخیر بسیار مورد توجه مجامع علمی و پزشکی دنیا قرارگرفته و تحقیقات فراوانی روی اثربخشی آن در درمان بیماری های سیستم اعصاب انجام شده، طب سوزنی است.
ام اس از بیماری هایی است که طب سوزنی در کمک به درمان آن بویژه رفع علائم آن از جمله گرفتگی های عضلانی، اختلالات حسی و حرکتی، مشکلات بینایی، افسردگی و اختلالات خلقی، مشکلات بلع، تکلم و راه رفتن موثر است.
مطالعات نشان داده است استفاده از طب سوزنی به همراه فیزیوتراپی اثربخشی درمان عوارض پس از سکته مغزی مانند فلج یک یا هردو نیمه بدن، اختلال در بلع، تکلم و ناتوانی حرکتی را به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می دهد.

«ALS» یکی دیگر از بیماری های سیستم اعصاب است که متاسفانه سیر پیشرونده و مخربی در دستگاه اعصاب دارد و بیمار به واسطه این بیماری پس از مدت کوتاهی بسیاری از توانایی های عصبی ـ حرکتی خود را از دست می دهد. طب سوزنی به عنوان یک روش کمکی، سرعت پیشرفت این بیماری را کاهش داده و به بازتوانی بیمار کمک می کند. انجام طب سوزنی می تواند به کاهش لرزش و سفتی عضلات بیمار پارکینسونی نیز کمک کند البته بیمار هرگز نباید درمان دارویی خود را بدون نظر پزشک معالج قطع یا کم کند.
این روش می تواند در بازتوانی و افزایش توانایی های کودکانی که از فلج مغزی رنج می برند، موثرباشد، بویژه اگر با درمان های حمایتی مانند کاردرمانی همراه باشد.

در بیماری هایی نظیر کوری عصبی، وزوزگوش، بیماری مینیر (اختلال در گوش داخلی)، عوارض ناشی از هیدروسفالی (تجمع آب در مغز)، فلج به علل مختلف، سردرد، افت ناگهانی شنوایی به علت مشکلات عصب شنوایی و انواع اختلالات تعادلی به علت بیماری های مختلف نیز این روش کمک کننده است.
توصیه های تغذیه ای، اصلاح شیوه زندگی و استفاده از گیاهان دارویی بر حسب شرایط بیمار نیز می تواند در کنار طب سوزنی انجام شود البته در تمامی این موارد درمان باید از سوی متخصص طب سوزنی و در نظر گرفتن تمام شرایط بیمار براساس روش های تشخیصی طب رایج انجام و توجه شود که این یک روش مکمل است و به هیج وجه بدون نظر پزشک معالج، داروهای بیمار قطع نشود.


دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
جام جم
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی