جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۴:۴۵
کد مطلب: 29494
۱
بارقه امید در افق رصدخانه ملی

بزرگترین ابرسازه علمی ایران رونمایی شد

آینه اصلی تلسکوپ رصدخانه ملی به عنوان بزرگ ترین ابرسازه علمی ایران رونمایی شد.

 

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، مراسم رونمایی از آینه تلسکوپ رصدخانه ملی، عصر شنبه با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، رییس و جمعی از مدیران و محققان پژوهشگاه دانش های بنیادی در محل پژوهشگاه برگزار شد.

 

دکتر محمد لاریجانی، رییس پژوهشگاه طی سخنانی در این مراسم از طرح رصدخانه ملی به عنوان موفقیتی تاریخی در حوزه علمی یاد کرد و گفت: این طرح شاید، بزرگ ترین پروژه علمی ایران باشد که با صرف ساعت های بسیار زیادی کار علمی، در حال تولد است. من اطمینان دارم در آینده از رصدخانه ملی ایران به عنوان یک میراث علمی یاد خواهد شد.

 

 

 

 

 

وی با بیان اینکه آزمایش آینه اصلی تلسکوپ رصدخانه ملی بیش از یک سال و نیم به طول انجامیده تا مشخصات مدنظر تایید شود، اظهار کرد: ساخت این آینه طی حدود پنج سال و در فرآیندی پیچیده صورت گرفته است.

 

لاریجانی با تقدیر از حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم در اجرای این طرح اظهار داشت: فناوری ها و دانش های پیشرفته ای در ساخت تلسکوپ و احداث رصدخانه ملی ایران به کار برده شده که تا پیش از این در کشورمان وجود نداشتند و قابل خریداری هم نبودند. نیاز ما به این فناوری ها در راستای طرح رصدخانه ملی سبب شد این فناوری ها در داخل تولید شود و این از ویژگی های پروژه رصدخانه ملی ایران است.

 

 

دکتر لاریجانی در مراسم رونمایی از آینه اصلی تلسکوپ

 

 

طرح رصدخانه ملی ایران در سال 1377 به عنوان نخستین طرح کلان پژوهشی کشور به تصویب شورای پژوهش های علمی کشور رسید و مکان یابی رصدخانه در سال 1379 با اعتباری اندک آغاز شد. طرح رصدخانه ملی در اواخر سال 1382 به عنوان نخستین طرح کلان علمی کشور به تصویب هیات وزیران رسید و از سال 1385 اجرای آن به پژوهشگاه دانش های بنیادی - وابسته به وزارت علوم - محول شد. با توصیه مقام معظم رهبری در بهار 1388، حمایت از این طرح در دولت به طور جدی دنبال شد و از آن زمان تاکنون، ضمن اتمام مکان یابی رصدخانه، طراحی مقدماتی و مفهومی تلسکوپ انجام شده، بیش از 50 درصد طراحی جزئی انجام شده و 80 درصد جاده رصدخانه تا ارتفاع 3600 متری قله گرگش - محل احداث رصدخانه - قابل بهره برداری شده است.

 

پیشرفت 30 درصدی رصدخانه ملی با حفظ دقت های نجوم حرفه یی بین المللی در حالی حاصل شده که تنها 19 درصد از اعتبارات این طرح پرداخت شده است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا