جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ / ۲۳:۲۸
کد مطلب: 32699
۰

تایید تاثیر داروی حمله خواب در تقویت عملکرد مغز

به گزارش ایسنا، در سال 1998 سازمان غذا و داروی امریکا داروی modafinil را به عنوان درمانی برای حملات خواب تایید کرد. در این بیماری مغز در تنظیم چرخه خواب-بیداری دچار مشکل است و این امر موجب بروز حملات خواب می‌شود. در حملات خواب، فرد در شرایط ناخواسته و نامناسب به خواب می‌رود. از سال 1998 تاکنون، این دارو برای تقویت توانایی شناختی فرد نیز به کار می‌رفته اما این اثر توسط دانشمندان به طور کامل بررسی نشده بود.

به تازگی تیمی از محققان دریافته‌اند داروی modafinil تعدادی از فعالیت‌های مهم مغز را افزایش می‌دهد. دانشمندان هنوز در مورد چگونگی فعالیت این دارو اطمینان ندارند اما تحقیقات پیشین نشان داده‌اند داروی modafinil سطوح فرستنده‌های عصبی یعنی هیستامین و orexin را افزایش می‌دهد و هر دوی این فرستنده‌ها چرخه‌های خواب و بیداری را تنظیم می‌کنند.

این دارو سطوح سروتونین (که بر خلق و خوی اثر می‌گذارد) و همچنین glutamate (که به تهیج سلول‌های مغزی کمک می‌کند) را افزایش می‌دهد. این تغییرات شیمیایی، modafinil را در درمان حملات خواب کارآمد می‌کنند اما این دارو دارای اثرات دیگر بر سایر فعالیت‌های مغز نیز است. این دارو بیمار را به یادگیرنده‌ای بادقت‌تر و بهتر تبدیل کرده و وی را برای مسؤولیت‌های در حد بالاتر شامل عملکرد اجرایی سازگارتر می‌کند. دانشمندان 24 مقاله با موضوع اثرات modafinil بر توانایی‌های شناختی را بازبینی کردند که این مقاله‌ها را بین سال‌های 1990 و 2014 منتشر کرده بودند.

آن‌ها دریافتند داروی modafinil فعالیت مغز را در مسؤولیت‌هایی که نیازمند برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری، انعطاف‌پذیری، یادگیری، حافظه و خلاقیت هستند، تقویت می‌کند. داروی مزبور همچنین دارای اثرات جانبی بسیار معدودی بود. این یافته‌ها بدین معنا نیست که modafinil به عنوان داروی تقویت توانایی‌های شناختی تایید شده اما یافته‌های آن‌ها تولید داروی مزبور برای تجویزشدن را ترغیب می‌کند.
جزئیات این پژوهش در مجله European Neuropsychopharmacology ارائه شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن