جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۴ / ۲۲:۲۰
کد مطلب: 34920
۰

خوددرمانی بیماران اوتیسم زمینه ساز افزایش مشکلات جانبی بلندمدت

 

تنکابنی متخصص روانپزشکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت:  هنوز خیلی راه داریم که داروی موثری برای اوتیسم داشته باشیم و باید اول زیرساخت بیماری اوتیسم را درک کنیم و بعد به درمان برسیم. 

وی خطاب به اعضای خانواده‌های بیماران اوتیسم گفت: ما یک نگاه به این بیماری داریم و شما خانواده‌ها نیز نگاه دیگری که لحظه به لحظه از نزدیک بیماری را حس می‌کنید و باور من بر این است که ترکیبی از تکنیک‌های علمی و مهارت‌های رفتاری، روان‌شناسی و دارویی، می‌تواند امیدی برای درمان بیماری اوتیسم ایجاد کند. 

وی تاکید کرد: در حال حاضر و در آینده نزدیک، درمان معجزه آسایی برای بیماری اوتیسم مانند خوردن یک مسکن برای تسکین سردرد، نخواهیم داشت. 

وی گفت: بیماران اوتیسمی، تماس چشمی ندارند و روی چیزهای جزیی متمرکز می‌شوند، ضمن آنکه ارتباطات اجتماعی آنان ضعیف است و این بیماران چون نمی‌توانند ارتباطات اجتماعی داشته باشند، خوب مدرسه نمی‌روند و نمی‌توانند در اجتماع فعال بوده و افراد کارآمدی باشند و بیماران مبتلا به اوتیسم، رفتارهای کلیشه‌ای و بعضا بی‌معنی دارند و بسیاری از آنان، از درد و خطر واهمه‌ای ندارند.
 
 تنکابنی درباره درمان این بیماری نیز گفت: درمانهای آموزشی وجود دارد و در راستای این درمان‌ها، با مداخله رفتاری کمک می‌کنیم که بیمار چگونه ارتباط بگیرد. 

وی تاکید کرد: شاید دسترسی به داروی اوتیسم می‌تواند خیلی جذاب باشد اما فعلا از دو دارویی که در امریکا تایید شده، استفاده می‌شود ولی متاسفانه عوارض جانبی زیادی دارند چون داروهای ضدجنون و روانپریشی هستند و در عین حال که علائم بی‌قراری را کنترل می‌کنند اما روی تعاملات اجتماعی بیمار که هسته مرکزی بیماری است، اثر ندارند. 

وی افزود: من معتقدم، محیط اثر زیادی در بروز بیماری دارد چون شواهد علمی زیادی در این زمینه وجود دارد که محیط، عامل بیماری است، لذا اوتیسم، یک بیماری تکاملی و تکوینی است و همه چیز در رحم مادر شکل نگرفته و برای درمان آن، باید دید علمی، قوی و دقیقی داشت. 

وی به خانواده بیماران تاکید کرد: لطفا خودتان مطالعه بالینی نکنید و صبر کنید، ما تلاشمان را می‌کنیم و هیچگاه از هر داروی ادرار آوری برای درمان کودک خود استفاده نکنید چرا که برخی از این دارو‌ها، ورود پتاسیم به سلول‌ها را انجام می‌دهند، بعضی از آن‌ها خروج پتاسیم از سلول‌ها و گاهی مشاهده شده که برخی از داروهای ادرار آور، هر دو حالت را ایجاد می‌کنند، لذا خوددرمانی منجر به مشکلات بیشتری خواهد شد. 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.