جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۷:۴۵
کد مطلب: 35682
۰

خداحافظی با افراد منفی‌نگر برای رضایت از زندگی

«محمد الماسی» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: روان‌شناسان به تازگی دریافته‌اند که افکار هر کسی، مجموع افکار اطرافیانش است و به عبارتی، مثبت‌اندیشی و یا منفی‌نگری کسانی‌که ما بیشترین وقت‌مان را با آن‌ها می‌گذرانیم به جد روی رفتار و اندیشه‌های ما تأثیر می‌گذارد. این در حالی است که میزان رضایت از زندگی با مثبت‌اندیشی رابطه مستقیم دارد و یک مسأله درونی است.

این روان‌شناس ادامه داد: «شادی» از شاخصه‌های رفاه‌اجتماعی است و برخلاف تصور عام، به دست آوردن آن کار سختی نیست و تنها به نوع نگاه و انتظارات ما از زندگی بستگی دارد. در واقع، افراد شاد زندگی طولانی و سالم‌تری دارند و احساس خوشایند را بدون تأثیر صرف جامعه و ژنتیک به دست می‌آورند.

 

وی افزود: ما همواره در پی ازدواج دلخواه، ترفیع شغلی، به دنیا آوردن کودکانی سالم و موفقیت‌هایی از این دست احساس سرافرازی می‌کنیم، اما این به تنهایی برای کسب احساس رضایت و شادی در طولانی‌مدت کافی نیست، چون بزرگ‌ترین موفقیت‌ها نیز پس از مدتی عادی جلوه می‌کند و منطق، جای خود را به احساسات زودگذر می‌دهد. از این‌رو، نمی‌توان گفت همه افرادی که از جایگاه اجتماعی بالایی برخوردارند معتمد به‌نفس، شاد و سرشار از خوشبختی هستند.

 

الماسی با تأکید بر این‌که احساس رضایت باید درونی و نه بخاطر عوامل بیرونی باشد، تصریح کرد: الگو قرار دادن افراد شاد، تغییر نگرش منفی به مثبت، افراط نکردن در کار، توجه ویِژه به خاطرات و تجربیات خوب، کمک کردن به دیگران (هرچند خیلی اندک) و فعالیت‌های اجتماعی عواملی هستند که در طولانی‌مدت موجبات رضایت افراد از زندگی را فراهم کرده و باعث می‌شود هیچ وخامتی اوضاع را آن‌طور که انتظار می‌رود به هم نریزد.

 

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کسانی‌که به تجارب و خاطرات خوب خود در گذشته توجه می‌کنند رضایت بیشتری از زندگی دارند و احساس قدرت بیشتری می‌کنند. این موضوع هم‌چنین فرد را از نظر روانی به اطرافیانش نزدیک و شادی را تشدید می‌کند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد