چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 8 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۲۱:۲۴
کد مطلب: 62023
۰

ریشه های روانی حسادت کجاست ؟

واکاوی روانی ریشه های حسادت
ریشه های روانی حسادت کجاست ؟
بسیاری از ما در طول زندگی خود با افراد حسود مواجه شده ایم و قطعا خود ما نیز در مواردی نسبت به اطرافیانمان حسادت کرده ایم. حال ممکن است این پرسش مطرح شود که دلیل وجود این رفتار عجیب در انسان و برخی موجودات چیست؟  احتمال بیشتری وجود دارد که شما نسبت به رقبای بالقوه ‌ای که اتفاقاً از ویژگی‌ هایی که بیشتر مورد تحسین یا تمایل شما هستند، حسادت کنید
روان شناسان معتقدند: حسادت یک رفتار دفاعی است که در حد متعادل قابل پذیرش بوده و حتی می تواند مفید باشد. بر این اساس حسادت زمانی ایجاد می شود که شما احساس می کنید رابطه شما با کسی در معرض تهدید شخص ثالثی است.
به طور عادی حسادت معمولاً در یک زمینه کاری، مالی ، عاشقانه یا جنسی رخ می دهد.به عنوان مثال، اگر فرد مورد علاقه خود را در حال گفتگوی صمیمانه با شخص دیگری ببینید، قطعا دچار حسادت شده و واکنش نشان می دهد. این موضوع می تواند همچنین در زمینه های مختلفی مانند ارتقای شغلی، موفقیت تحصیلی یا دوستی و حتی  موقعیت های خانوادگی نیز ظاهر شود.
باید در نظر داشت حسادت بیش از حد زمینه ساز نابودی روابط فرد با اطرافیانش شده و برای نمونه اگر حسادت زیادی را تجربه می ‌کنید، شاید نگران این هستید که شریک زندگی ‌تان به شخص دیگری علاقه دارد و به همین دلیل می‌خواهید پیامک ‌های او را برای کشف نشانه ‌های بی‌ وفایی بررسی کنید، ممکن است به این دلیل باشد که عزت نفس پایینی دارید.
 در این شرایط و در صورت تاثیر گذاری حسادت بر روابط شما، روانشناسان شما را مستعد داشتن سبک دلبستگی مضطرب می دانند. همچنین تحقیقاتی وجود دارد که نشان می ‌دهد؛ احتمال بیشتری وجود دارد که شما نسبت به رقبای بالقوه ‌ای که اتفاقاً از ویژگی‌ هایی که بیشتر مورد تحسین یا تمایل شما هستند، حسادت کنید.

اگر حسادت شما به حدی رسیده که در زندگیتان مشکل ایجاد می کند، ارزش دارد به خود یاد آوری کنید که این یک احساس طبیعی انسانی است و از طرف دیگر، این موضوع نشان می دهد که شما به شریک یا دوست خود اهمیت می دهید. در این شرایط روان شناسان توصیه می کنند احساسات خود را با آن ها در میان بگذارید، این موضوع می تواند به بهبود شرایط کمک کرده و حتی ممکن است آنها از این طریق بدانند چقدر برای شما اهمیت دارند.

در نهایت به خاطر داشته باشید اگر احساس حسادت شما از کنترل خارج شد و شروع به آسیب رساندن به رابطه تان کرد، راه هایی را برای تقویت احساس ارزشمندی و امنیت خود در نظر بگیرید. با یادگیری بیشتر دوست داشتن خود، احتمالاً متوجه خواهید شد که حسادت شما به طور طبیعی از بین می رود.
 
مرجع : سینا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...