يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۲ آبان ۱۳۹۴ / ۱۳:۴۵
کد مطلب: 33932
۰

مصرف نوشابه های انرژی زا تهدیدی برای سلامت

مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد که حتی مصرف یک بطری نوشابه انرژی زا برای افزایش هورمون های استرس و بالا رفتن فشار خون کافی بوده و این موضوع در همه افراد، حتی افراد بالغ، سالم و جوان نیز دیده می شود.

«آنا سواتیکوا»، از پژوهشگران مرکز درمانی مایو در ایالت مینه سوتا آمریکا به همراه تیمی از دانشجویان خود، به صورت تصادفی ۲۵ فرد داوطلب که در طیف سنی ۱۸ سال به بالا بودند را جهت انجام این پروژه انتخاب کرد. در این آزمایش به صورت تصادفی و در دو روز متفاوت به افراد نوشابه انرژی زا داده شد و به مدت دو هفته ادامه داشت. نوشابه انرژی زای استفاده شده برای همه افراد شرکت کننده در این پژوهش، یکسان بوده و از نظر برند و ترکیبات داخلی آن تفاوتی وجود نداشت.

پژوهشگران با بررسی شرایط جسمی شرکت کنندگان، شاهد بالا رفتن سطح برخی هورمون ها و افزایش فشار خون در همه افراد مصرف کننده نوشابه های انرژی زا بودند. در تمامی مدت زمان آزمایش فوق، هیچ یک از شرکت کنندگان اجازه استفاده از محصولات حاوی کافئین و الکل را نداشتند.

در این پژوهش، محققان اقدام به اندازه گیری و ثبت میزان سرمی کافئین، قند خون و نورپی نفرین یا نورآدرنالین افراد کرده و فشار خون و ضربان قلب این شرکت کنندگان طی مدت زمان ۳۰ دقیقه پس از مصرف نوشابه های انرژی زا بررسی و ثبت شد.

پژوهشگران با بررسی این نتایج دریافتند که سطح کافئین خون شرکت کنندگان پس از مصرف نوشابه های انرژی زا، به شدت افزایش داشته و این میزان به طور متوسط به اندازه ۶.۲ درصد در مقیاس سیستولیک ثبت شده است. میزان فشارخون دیاستولیک نیز در شرکت کنندگان به میزان ۶.۸ درصد افزایش داشت و متوسط میانگین فشارخون شرکت کنندگان نیز ۶.۴ درصد افزایش نشان داد.

مطالعه و مقایسه ضربان قلب افرادی که از نوشابه های انرژی زا استفاده کرده بودند تفاوت محسوسی با سایر افراد نداشته و در عوض تغییرات همودینامیک و آدرنرژیک حاد در گروه مصرف کننده نوشابه های انرژی زا مشاهده شد که ممکن است به افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی، منجر شود.

مرجع : خبرگزاری مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا