دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ / ۱۴:۳۳
کد مطلب: 33572
۰

خجالت در کودکی، فوبیا در بزرگسالی

محمد یعقوبی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه شخصیت والدین، سخت‌گیری آن‌ها و محیط خانواده از جمله علل خجالتی بودن کودکان است، اظهار کرد: در مناطقی که بیشتر فرهنگ مردم آن‌ درون‌گرا است چنین جوامعی ترجیح می‌دهند که کودکان باوقار و مؤدب تربیت کنند.

وی با اشاره به اینکه والدینی که خصلت دیکتاتوری دارند کودکانشان را در شرایط سخت و طاقت‌فرسا تربیت می‌کنند، افزود: مشاهده شده این دسته از کودکان اغلب کودکی نکرده و تجربه‌ای از دوران کودکی خود ندارند.

این روان‌شناس بالینی ادامه داد: والدینی که به کودک خود اجازه ابراز وجود نمی‌دهند و وجود آن‌ها را نادیده می‌گیرند کودکانی خجالتی تربیت می‌کنند که برای از بین رفتن این حالت، والدین باید فرزندان خود را در شرایطی قرار دهند که مجبور شوند با دیگران صحبت کرده و با افراد چانه‌زنی کنند.

یعقوبی ادامه داد: والدین باید برون‌گرا باشند و شرایطی را برای فرزند خود فراهم کنند که کودک وادار شود برای آن‌ها بازیگری کند، زیرا کودک می‌تواند در دنیای بازیگری موقعیت‌های مختلفی را تجربه کند .

وی با بیان اینکه کودکانی که خجالتی هستند در دوران مدرسه از قرار گرفتن در جمع فراری می‌شوند، افزود: معلمان و مربیان آموزشی باید آن‌ها را در گروه‌های مختلف تقسیم‌بندی کنند تا حالت خجالتی بودن آن‌ها برطرف شود.

این روان‌شناس بالینی با بیان اینکه مراجعه به روان‌شناس آخرین گزینه درمان خجالتی بودن کودک است، گفت: افرادی که در بزرگسالی از قرار گرفتن در جمع فراری هستند و تنهایی را بر جمع ترجیح می‌دهند ریشه این حالت در کودکی آن‌ها است، چراکه تجربه یک استرس خاص باعث می‌شود کودک درون‌گرا شود و در این حالت نمی‌تواند برای رفع مشکل از دیگران کمک بخواهد.

یعقوبی ادامه داد: والدین درصورتی‌که متوجه خجالتی بودن فرزند خود شدند به کودک زیاد توجه نکنند زیرا این امر کودک را حساس می‌کند البته ذکر این نکته حائز اهمیت است که خجالتی بودن کودک باید در همان دوران کودکی درمان شود .

وی با بیان اینکه علت اصلی تجربه فوبیا در بزرگسالی خجالتی بودن در دوران کودکی است، گفت: ریشه فوبیا (ترس مرضی) در بزرگسالی را باید در خجالتی بودن آن فرد در کودکی دنبال کرد.
 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو