دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۱ / ۱۶:۱۸
کد مطلب: 15102
۰

نکات خواندنی درباره نوشیدن آب

اگر بدن به اندازه‌ کافی آب دریافت نکند آن طور که باید از شر ضایعات و سموم ناشی از سوخت و ساز مواد غذایی خلاص نمی‌شود. برای همین احتمال دارد بدن توکسین‌ها و سموم را به جای دفع در خود جمع کند و این مساله سلامتی را به خطر می‌اندازد.

همه‌ ما آب را مایه‌ حیات می‌دانیم و هر روز برای رفع تشنگی از آن استفاده می‌کنیم. اما آیا واقعاً آن طور که لازم است آب را می‌شناسیم؟ آیا حتماً لازم است هر روز ۸ لیوان آب بنوشیم؟ آیا آب باعث لاغری می‌شود؟ آیا مصرف بیش از اندازه‌ آن می‌تواند خطرناک باشد؟

اگر می‌خواهید جواب این سۆالات را بدانید مطالعه‌ این مطلب را از دست ندهید:

لازم نیست روزانه حتماً ۸ لیوان آب بخورید

حتماً شما هم بارها شنیده‌اید که باید روزانه حداقل ۸ لیوان آب نوشید. برای همین خیلی از مردم به زور خودشان را به آب می‌بندند. این توصیه غلط نیست اما باید بدانید که لازم نیست همه‌ ما الزاماً روزانه ۸ لیوان یا بیشتر آب بخوریم. درست است که آب برای هیدراته کردن یعنی تأمین آب بدن یکی از دسترس‌ترین و ارزان‌ترین نوشیدنی‌های دنیاست. اما توجه داشته باشید که انستیتوی پزشکی ایالات متحده‌ی آمریکا اعلام کرده خانم‌ها باید روزانه حدود ۸ لیوان و آقایان حدود ۱۲ لیوان آب دریافت کنند اما نه الزاماً آب بلکه هر نوع مایعی.

حواستان باشد که مواد غذایی تازه مانند میوه و سبزیها حاوی میزان قابل توجهی آب هستند. به عنوان مثال هندوانه، توت فرنگی، هلو، گوجه فرنگی، خیار، پرتقال و غیره را در نظر بگیرید. حجم مایعاتی که در این مواد غذایی سرشار از آب وجود دارد بخشی از همان آب لیوان‌هایی را که باید نوشیده شود تأمین می‌کند. این مواد غذایی مزیت دیگری هم دارند. میوه و سبزیها علاوه بر تأمین آب بدن، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن هستند.

به نظر می‌آید تفکر نوشیدن روزانه حداقل ۸ لیوان آب کمی قدیمی شده باشد؛ یعنی افراد در شرایط عادی اگر میل نداشته باشند نیازی هم ندارند که به زور آب بخورند. متخصصان معتقدند همه باید آب بدن خود را به اندازه تأمین کنند و برای این کار تمام مایعات دخیل هستند نه صرفاً آب.

آب توکسین‌ها یا همان سموم بدن را دفع می‌کند

این گفته حقیقت محض است. البته بدین معنی نیست که آب شخصاً به جنگ سموم بدن می‌رود؛ در واقع این کلیه‌ها هستند که به بهترین نحو از این مایه‌ حیات استفاده می‌کنند تا بدن از شر ضایعات و سموم موجود خلاص شود. اگر به اندازه‌ کافی آب ننوشید کلیه‌های شما مایعات لازم را در اختیار ندارند تا به درستی وظیفه‌ خود را انجام دهند.

اگر بدن به اندازه‌ کافی آب دریافت نکند آن طور که باید از شر ضایعات و سموم ناشی از سوخت و ساز مواد غذایی خلاص نمی‌شود. برای همین احتمال دارد بدن توکسین‌ها و سموم را به جای دفع در خود جمع کند و این مساله سلامتی را به خطر می‌اندازد. بدن ما باید هر روز به طور مرتب مواد زائد و سموم موجود را دفع کند؛ پس به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنید.

اگر فقط آب معدنی بنوشید دندان‌هایتان آسیب می‌بیند

آب‌های داخل بطری که به آب معدنی معروف هستند به خودی خود باعث پوسیدگی دندان نمی‌شوند بلکه نبود فلوئور باعث این آسیب می‌شود؛ در واقع باید بدانید که آب معدنی‌ها فلوئور ندارند و زمانی که فقط آب معدنی بنوشید دندان‌هایتان را در معرض پوسیدگی قرار می‌دهید. به خاطر این که نبود فلوئور دندان‌ها را حساس می‌کند و امکان پوسیدگی را بالا می‌برد.

آب شیر حاوی فلوئور است و باید بدانید که فلوئور یک عنصر مهم برای استخوان‌ها و دندان‌ها محسوب می‌شود. محققان مشاهده کرده‌اند افرادی که به مدت چند سال فقط آب معدنی مصرف کرده‌اند و آب شیر نخورده‌اند بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار گرفته‌اند. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم این افرادی که آب بدون فلوئور مصرف کرده‌اند خطر پوسیدگی دندان‌های خود را به میزان ۳۰ درصد افزایش داده‌اند. البته بعضی از این آب معدنی‌ها حاوی فلوئور هستند. اگر از مشتریان دائم آب معدنی هستید حواستان باشد به جای آب معدنی‌های قدیمی از آن‌هایی استفاده کنید که حاوی فلوئور باشند. اگر نمی‌توانید از آب معدنی دل بکنید در انتخاب خمیر دندان دقت کنید. حتماً از خمیر دندان و دهان‌شویه‌هایی استفاده کنید که حاوی فلوئور باشند.

نوشیدن آب زیاد کمکی به پیشگیری از خشکی پوست نمی‌کند

احتمالاً شما هم بارها شنیده‌اید اگر پوست خشکی دارید آب زیادی بنوشید. اما باید بدانید که نوشیدن آب زیاد تأثیر چندانی در جوانی و شادابی پوست ندارد؛ در واقع میزان آبی که می‌نوشید تأثیر کمی روی ظاهر پوست دارد. البته حواستان باشد اگر بدنتان دهیدراته شده باشد؛ یعنی به مرحله‌ای رسیده باشد که آب آن از بین رفته باشد پوست آسیب می‌بیند. اما اگر کسی واقعاً دچار کمبود آب نباشد مصرف میزان آب کمکی به مقابله با خشکی پوست نمی‌کند.

اساساً میزان هیدراته شدن پوست تحت تأثیر عوامل درونی بدن نیست؛ در واقع عوامل بیرونی مانند استفاده از محصولات آرایشی بهداشتی، محیط زیست، تعداد غدد سباسه و عملکرد این غدد میزان خشکی پوست را تعیین می‌کند. پس اگر پوستتان خشک است لازم نیست به زور خودتان را وادار به نوشیدن آب بکنید. فقط حواستان باشد آب بدنتان از بین نرود. شما در طول روز به راحتی با نوشیدن آب و مصرف مواد غذایی مفید مانند میوه و سبزی آب بدنتان را تأمین می‌کنید.

از مصرف دوباره از بطری‌های پلاستیکی آب خودداری کنید

استفاده‌ دوباره و چند باره از بطری‌های پلاستیکی حاوی آب معدنی می‌تواند به سلامتی شما آسیب بزند. باید بدانید که بطری‌های پلاستیکی آب بعد از استفاده‌های مکرر ترکیبات شیمیایی آزاد می‌کنند. از این گذشته از آنجا که این بطری‌های در مصرف‌های بعدی به درستی شسته نمی‌شوند از طریق دهان شما به باکتری آلوده می‌شوند و باز به سلامتی شما آسیب می‌زنند.       منبع: تبیان

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند