شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ / ۰۰:۱۴
کد مطلب: 21272
۰

سلامت "ژن‌ها" به خواب کافی بستگی دارد

سلامت "ژن‌ها" به خواب کافی بستگی دارد
به گزارش باشگاه خبرنگاران، دانشمندان می‌گویند که تنها یک هفته کم خوابی می‌تواند کارکرد صد‌ها ژن را مختل کرده، خطر ابتلا به بیماری‌های مهلک مرتبط با استرس، ایمنی و التهاب را افزایش دهد. کشف جدید دانشمندان توضیح می‌دهد که چرا کمبود خواب به سلامت جسمانی صدمه می‌زند.

محققان برای انجام این تحقیقات به بررسی فعالیت ژنتیکی در ۲۶ داوطلبی که کمبود خواب داشتند پرداختند و به این نتیجه رسیدند که خواب ناکافی تأثیر قابل توجهی روی بیش از ۷۰۰ ژن در بدن دارد. این امر موجب می‌شود که فعالیت عده‌ای از ژن‌ها کاهش یابد و عده‌ای دیگر بیش از حد فعال شوند.

نتایج این تحقیق که نشان می‌دهد خواب ناکافی به عنوان عامل مشکلات سلامتی بسیار شناخته می‌شود در مجله مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است. وقتی که فردی خواب ناکافی دارد، ژن‌های مرتبط با ساعت بدن، متابولیسم، سیستم ایمنی و پاسخ‌های استرس تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

این تحقیق با ریاست «درک جان دیک» از دانشگاه سوری انجام شده که خواب را چون ورزش و رژیم غذایی به عنوان «ستون سلامت» توصیف می‌کند. چندین تحقیق نشان داده است که کاهش زمان خواب که در بسیاری از تحقیقات کمتر از ۶ ساعت توصیف شده، موجب تأثیراتی روی سلامتی می‌شود و بیماری‌هایی چون چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی به دنبال دارد.

در حقیقت کمبود خواب را عامل شرایطی چون چاقی، بیماری قلبی و اختلالات ذهنی می‌دانند. شرکت کنندگان در طول این تحقیقات یک هفته خواب ناکافی داشتند و طی آن بیشتر از ۶ ساعت در شب نخوابیدند. در پایان این زمان آن‌ها مجبور بودند حدود ۴۰ ساعت بیدار بمانند و در همین زمان نمونه‌های RNA در فاصله‌های سه ساعته از داوطلبان گرفته می‌شد.
گروه تحقیقاتی درک جان دیک، اسید ریبونوکلئیک (RNA) را در خون داوطلبان بررسی کردند. از این ماده شیمیایی که دستورالعمل‌های رمزگذاری شده را از ژن‌ها به سلول‌ها می‌برد می‌توان برای اندازه گیری فعالیت ژن‌ها استفاده کرد.
نتایج این بررسی‌ها با نتایج بررسی روی نمونه‌های همین داوطلبان در زمانی که ۱۰ ساعت خواب شبانه در هفته داشتند مقایسه شد. اطلاع از نتایج این تحقیقات می‌تواند برای افرادی که در جوامع صنعتی زندگی می‌کنند موثر باشد.
اخیرا دانشمندان آلمانی کشف کرده‌اند که کودکانی که خواب شب مناسبی دارند، از حافظه بهتری برخوردار هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟