شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۸
کد مطلب: 24548
۰

زنان 9 برابر بیشتر از مردان در ایران به بیماری لوپوس مبتلا می شوند

دکتر شهرزاد عصاره روز جمعه در حاشیه همایش حمایت از بیماران مبتلا به لوپوس در گفت و گو با ایرنا، درخصوص این بیماری افزود:به نظر می رسد سیستم ایمنی خانم ها حساس تر است. وی ادامه داد:به ازای هر 2500 نفر ایرانی یک نفر به لوپوس مبتلا می شود.

رییس بخش همو دیالیز بیمارستان شهید هاشمی نژاد متوسط سن ابتلا به لوپوس در ایران را 24 سالگی عنوان کرد و گفت: این بیماری بیشتر در سنین جوانی و البته گاهی در میانسالی نیز مشاهده می شود.

دکتر عصاره شایع ترین علامت در بیماران لوپوسی را علایم مفصلی- اسکلتی با شیوع 83 درصد، درگیری پوستی 81 درصد، درگیری سیستم خونی 82 درصد، درگیری کلیه 65 درصد، در گیری سیستم عصبی 23 درصد، درگیری ریه 21 درصد و درگیری قلب را 17 درصد عنوان کرد.

وی خاطرنشان کرد:در حدود 3 درصد از بیماران مبتلا به لوپوس، یک فرد دیگر در خانواده نیز مبتلا به این بیماری یا بیماری خود ایمن دیگر مانند روماتیسم مفصلی مشاهده شده است. لوپوس از دسته بیماری های خود ایمنی است که می تواند قسمت های مختلفی از بدن همچون پوست، مفاصل، قلب، ریه، خون، کلیه ها و مغز را درگیر کند. سیستم ایمنی بدن به صورت طبیعی آنتی بادی هایی دارد که علیه ویروس ها و دیگر عوامل خارجی عمل می کند. این عوامل خارجی به عنوان آنتی ژن موجب بروز اختلالاتی در سیستم ایمنی بدن می شود. در بیماری لوپوس، سیستم ایمنی نمی تواند بین عوامل خارجی و سلول ها و بافت بدن تفاوتی قائل شود در نتیجه به بافت بدن حمله می کند و این امر سبب بروز التهاب و درد در قسمت های مختلف بدن می شود.
علایم شایع مبتلایان به این بیماری درد و تورم مفاصل به ویژه مفاصل کوچک بدن است که ممکن است مداوم و یا گذرا باشد. در کنار این دردها ضایعات پوستی در بیماران ایجاد می شود به این صورت که بیماران وقتی در معرض نور خورشید قرار می گیرند، پوست صورتشان قرمز رنگ می شود و ضایعاتی روی آن ایجاد می شود.
همچنین ایجاد زخم هایی در دهان، ریزش مو، تب بدون علت، کاهش وزن و خستگی های مداوم از دیگر علایم این بیماری است که به تناسب میزان شدت در مبتلایان بروز می کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند