جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۴
کد مطلب: 36525
۱
رییس اداره سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت خبر داد

رشد نرخ زاد و ولد در کشور

 

به گزارش ایسنا، دکتر محمد اسماعیل مطلق در همایش ارائه مدل رویکرد مراقبت همه جانبه نوزادان، در خصوص آخرین وضعیت نرخ زاد و ولد در کشور گفت: باتوجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت و جمعیت، میزان باروری کلی باید به 2.1 درصد برسد. درسال 94، یک میلیون و 580هزار تولد داشتیم که 96 درصد آن در بیمارستان‌ها انجام شد. از این رقم نزدیک به 51 درصد در مراکز تسهیلات زایمانی روستاهایی با جمعیت بیش از هزار نفر صورت گرفت. باقی موارد زایمان که کمتر از یک درصد است نیز در منازل انجام شد، از این رقم یک درصد نارس و کم وزن هستند.

 

وی افزود:یکی از اهداف ما، کاهش مرگ و میر نوزادان است. این نرخ، پیش از انقلاب 145مورد در هر 1000 تولد زنده بود . طبق برنامه سازمان بهداشت جهانی، برای ایران عدد 12 مورد مرگ و میر در هر هزار مورد تعیین شده، درحالی که ما امروز به نرخ 9.5 مورد در هر هزارتولد رسیده ایم.

 

مطلق اظهار کرد:این رقم دربرنامه ششم توسعه باید به کمتر از هفت مورد مرگ و میر و تا 15 سال آینده به صفر برسد و مرگ قابل اجتناب نداشته باشیم.

 

به گفته رییس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با توجه به بررسی‌های اولیه، در سال 94 میزان تولد نسبت به سال 93، 40هزار مورد افزایش داشته است. همچنین در سال 93 نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، 60 درصد افزایش نرخ تولد داشته‌ایم.

 

وی همچنین اخرین نرخ باروری در کشور را 1.9 درصد اعلام کرد و گفت: باتوجه به تدوین برنامه‌ای مشخص برای ثبت مرگ و میر نوزادان در همه بیمارستان‌ها، باید بر اساس آن برای کاهش این نرخ برنامه‌ریزی کنیم.

 

وی ادامه داد:براساس پژوهش‌های انجام شده در اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، بسته های خدماتی مناسب برای اساتید، پرستاران و دست اندرکاران وزارت بهداشت تدوین شده است. با ابلاغ سیاست‌های طرح تحول نظام سلامت، در آینده‌ای نزدیک خدمتی را برای نوزادان در تمام استان‌ها به صورت هماهنگ و سطح‌بندی شده انجام می‌دهیم.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد