شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ / ۱۳:۴۳
کد مطلب: 45981
۳
گامی در جهت درمان بیماری‌های روانی؛

کشف نورون‌های مسؤول تشخیص خطاهای انسانی

کشف نورون‌های مسؤول تشخیص خطاهای انسانی
میگنا: به گزارش مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدید "مرکز پزشکی سیدرز- ساینای" (Cedars-Sinai Medical Center) آمریکا، نورون‌هایی را نشان داده است که نقش مهمی در نحوه تشخیص اشتباهات بر عهده دارند. این کشف، پیامدهای کارآمدی برای درمان بیماری‌هایی از جمله اختلال وسواس فکری- عملی و اسکیزوفرنی در پی خواهد داشت.
 
درک اشتباهات حتی اشتباهات کوچک، عملکردی مهم است که امکان تنظیم رفتار را برای تکرار نکردن آنها در آینده فراهم می‌کند، اما اگر این روند کوتاه باشد، ممکن است مشکلات جدی به وجود آیند. برای مثال، افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی، در چرخه بررسی کردن مداوم کار خود گرفتار می‌شوند و یا بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی اصلا نمی‌توانند اشتباهات خود را تشخیص دهند.

"یولی روتیشاوسر" (Ueli Rutishauser)، پژوهشگر ارشد و از نویسندگان این پژوهش گفت: قشر پیش‌پیشانی، یکی از نواحی مغز است که نقش مهمی در خودنظارتی دارد، اما نحوه کارکرد و یا کار نکردن آن، دقیقا مشخص نیست. ما در بررسی خود موفق شدیم برای نخستین بار نشان دهیم که نورون‌های خاصی در قشر پیش‌پیشانی وجود دارند که به تشخیص اشتباهات کمک می‌کنند. ما این نورون‌ها را "نورون‌های خطا" (error neurons) می‌نامیم و ارتباط یک نورون را با خودنظارتی اشتباهات انسانی شناسایی می‌کنیم.

پژوهشگران برای این پروژه، الکترودهایی را به صورت موقت در مغز داوطلبان قرار دادند تا زمان تشخیص خطا را در آنها بررسی کنند. این الکترودها در درمان داوطلبان، نقشی اساسی بر عهده داشتند.

"آدام ماملاک" (Adam Mamelak)، استاد جراحی مغز و اعصاب سیدرز- ساینای و یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: این الکترودها به ما امکان می‌دهند فعالیت الکتریکی نورون‌ها را به صورت انفرادی بررسی کنیم. این کار فقط با طی کردن مراحل جراحی ممکن خواهد بود.

در این آزمایش مشخص شد که نورون‌های خطا در طول آزمایش اثر استروپ، فاصله زیادی با نورون‌های دیگر دارند و امکان تشخیص تضاد و بررسی خطا را در قشر پیش‌پیشانی فراهم می‌کنند.

این پژوهش می‌تواند راه را برای آزمایش‌های بیشتر و بررسی دستکاری نورون‌های خطا با سرکوب یا فعال‌سازی آنها فراهم کند. شاید آزمایش این روش، به ابداع درمان‌های جدیدی برای مشخص کردن مشکلات شناختی مانند اختلالات حافظه، بیماری‌های روانی و اوتیسم منجر شود.
این پژوهش در مجله " Neuron" به چاپ رسید.
 
 
مرجع : ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای موفقیت لازم نیست نابغه باشی فقط کافیه یه قدم جلوتر باشی/ انیشتن