جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۱
کد مطلب: 47016
۱

چربی خون بالا در 25 درصد از دانش‌آموزان ایرانی

چربی خون بالا در 25 درصد از دانش‌آموزان ایرانی
میگنا: دکتر ایرج حریرچی در همایش ملی سفیران سلامت دانش آموزی با بیان اینکه در حال حاضر دو میلیون نفر سفیر سلامت دانش آموزی در کشور داریم، گفت: ۱۶ درصد جمعیت دانش آموزی کشور یعنی به ازای هر ۱۰ دانش آموز یک نفر سفیر سلامت محسوب می‌شود که این دانش آموزان نقش کلیدی در سلامت خود، خانواده و جامعه ایفا می‌کنند.

وی افزود: طبق مستندات علمی می‌دانیم که سلامت آینده و نسل بعدی کشور با رفتارهای دوران نوجوانی شکل می‌گیرد. عمده رفتارهای مربوط به سلامتی نیز در دوران دانش آموزی و نوجوانی شکل می‌گیرد و بسیاری از رفتارهای پرخطر در همین سن ایجاد می‌شود؛ یعنی رفتارهایی که منجر به چاقی، کم تحرکی، مصرف غذای ناسالم، تمایل به مصرف دخانیات یا مواد مخدر و یا تمایل به رفتارهای پرخطر جنسی می‌توانند از همین دوران شکل گیرند.


معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه از هر ۱۰ نوجوان و دانش آموز ما هشت نفرشان روزانه کمتر از نیم ساعت فعالیت ورزشی دارند، افزود: این در حالیست که توصیه ما برای هر نفر این است که روزانه یک ساعت فعالیت ورزشی داشته باشد. متأسفانه ۲۵ درصد دانش آموزان ما یعنی از هر چهار نفر، یک دانش آموز چربی خونش بالاست. همچنین از هر ۱۰ نوجوان ما یک نفر چاق است، یک نفر اضافه وزن دارد و دو نفر چاقی شکمی دارند.


حریرچی با بیان اینکه هنوز در کشور ما ۲۵ درصد از دانش آموزان‌مان یعنی از هر چهار دانش آموز یک نفر به طور مرتب و روزانه مسواک نمی‌زند، گفت: از هر چهار دانش آموز یک نفرشان روزانه میان وعده ناسالم مصرف می‌کنند. بنابراین ما باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم این رفتارها را به سمت رفتار سلامت سوق داده و تبدیل به عادت کنیم. چشم امیدمان در این زمینه به دانش آموزان، معلمین و مسئولان مرتبط است.

حریرچی تاکید کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل بیماری‌های غیر واگیر است. بنابراین باید در این حوزه اقدام اساسی انجام دهیم. در حال حاضر ۳۲ درصد بالغین در کشور یک علامت روانپزشکی دارند که نیاز به مداخله دارد. حال اگر در این حوزه‌ها برنامه‌ریزی کنیم و دانش آموزان را به نشاط ورزشی و رفتارهای سلامت محور عادت دهیم، می‌توانیم در آینده بسیاری از مشکلاتی را که ناشی از غفلت گذشته بوده را کم کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در بالغین بالای ۴۰ سال کشور شاخص دندان‌های پوسیده، کشیده شده و پر شده ۱۲ است، گفت: چنین شاخصی بسیار بد است و این موضوع ناشی از عدم آموزش‌های بهداشتی در گذشته بوده است. امیدوارم در آینده شاهد باشیم که بسیاری از این مشکلات حل شده است.
مرجع : ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو