جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۶ مهر ۱۳۹۸ / ۲۰:۰۰
کد مطلب: 48391
۰

چگونه زندگی شادتری داشته باشیم؟

چگونه زندگی شادتری داشته باشیم؟
میگنا: زهرا زین‌الدینی، روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای زندگی شادتر اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل داشتن زندگی شاد و موثر در گرو داشتن ارتباطات موثر است و داشتن مهارت ارتباط موثر با آموزش و تمرین مداوم کاملا دست‌یافتنی است.

زین الدینی بیان کرد: بسیاری از ضربه‌های روحی و عاطفی ما و بسیاری از سوءتفاهم‌ها و اختلافات در روابط بین فردی ما نتیجه این است که ما نتوانستیم ارتباط خوب و موثری با دیگران برقرار کنیم، در صورتی که با داشتن یک ارتباط خوب یک زندگی شادتر و بهتری خواهیم داشت و همچنین اعتماد به نفس بیشتری خواهیم داشت.

این روانشناس با اشاره به اینکه یک موضوع بسیار مهم در داشتن ارتباط موثر این است که بتوانیم فعالانه به حرف‌های طرف مقابل‌مان گوش کنیم، افزود: گوش دادن فعال بدین معنا است که کاملا صبورانه و با صرف وقت و انرژی لازم به حرف‌های فرد مقابل‌مان گوش بدهیم و مدام زمانی‌که او صحبت می‌کند به این فکر نکنیم که جواب او را چه بدهیم و یا به حل مسئله نیز فکر نکنیم، در ابتدا فقط سعی کنیم به بهترین شکل ممکن حرف‌های او را بشنویم و موقعیت او را درک کنیم و با او همدلی کنیم.

زین الدینی ادامه داد: در زمانی‌که سعی می‌کنیم فعالانه به حرف‌های دیگران گوش کنیم، بهتر است یک سری از نکات را رعایت کنیم، مانند اینکه تلاش کنیم فرد مقابل‌مان را قضاوت نکنیم، بیشتر گوش کنیم و کمتر حرف بزنیم، گاهی اوقات سعی کنیم از او سوال بپرسیم تا به او نشان بدهیم که علاوه بر اینکه حرفهایش برای ما مهم است، دوست داریم بیشتر هم راجع به آن بدانیم تا بتوانیم بهتر درکش کنیم، گاهی اوقات از کلماتی مثل آهان و اوهوم استفاده کنیم و سرمان را تکان بدهیم و حتما با او تماس چشمی داشته باشیم.

او افزود: برای داشتن یک ارتباط موثر بهتر است در زمان گوش دادن به فرد مقابل‌مان تا زمانی که خود او درخواست نکرده است راه‌حل ندهیم، از او انتقاد نکنیم و یا بخاطر بعضی از حرفهایش او را سرزنش نکنیم، چون انجام این کار‌ها باعث می‌شود رابطه‌مان را به شکل منفی تحت تاثیر قرار دهد.

زین الدینی اضافه کرد: احترام گذاشتن به دیگران و قدردانی کردن بخاطر کار‌هایی که انجام می‌دهند باعث احساس بسیار خوبی در انسان‌ها می‌شود و رابطه را غنی‌تر می‌کند، همچنین در زمانی‌که آدم‌ها درخواست یا نظری دارند بهتر است خیلی راحت و مستقیم با رعایت ادب در یک زمان مناسب آن را مطرح کنند و این انتظار را نداشته باشند که دیگران خودشان متوجه این مسئله باید بشوند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: در نهایت تا جایی که می‌توانیم در روابط عاطفی صمیمانه‌مان بهتر است عشق بدهیم و ارتباط خوبی برقرار کنیم تا بتوانیم زندگی شادتری داشته باشیم.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين