شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ / ۲۳:۳۶
کد مطلب: 50331
۲

ما هر ساله سالروز تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره را جشن می‌گیریم

ما هر ساله سالروز تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره را جشن می‌گیریم
میگنا: دکتر محمد حاتمی ضمن تبریک سالروز تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ( روز روان‌شناس و مشاور) به روان‌شناسان، مشاوران، اساتید و دانشجویان رشته‌های روان‌شناسی و مشاوره در سراسر کشور، گفت: از خدمات ارزشمند روان‌شناسان و مشاوران در سالی که گذشت و به خصوص ایام کرونایی تقدیر می‌کنم.  

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاروه کشور بیان کرد: در این روزهای کرونایی و در شرایطی که به کنترل نسبی بیماری دست یافته‌ایم، می‌گویم بخشی از این موفقیت را مدیون تلاش روان‌شناسان و مشاوران هستیم. همانطور که در دو ماه گذشته شاهد آن بودیم روان‌شناسان و مشاوران با همت خود پویش ملی ایجاد کردند و به صورتی خودجوش و با محوریت سازمان نظام در همه استان‌ها، ارگان‌ها و نهادها فعالیت‌های بزرگی انجام دادند. اکنون باید فضای کرونایی و پساکرونایی را تبدیل به فرصتی بزرگ برای مطرح کردن روان‌شناسی و مشاوره در سراسر کشور و در سطح ملی کنید.

وی ادامه داد: لذا جایگاه اصلی روان‌شناسی و مشاوره وضعیت فعلی نیست، ضرورت دارد این جایگاه به خط مقدم سلامت کشور ارتقا یابد، چراکه بحث پیشگیری بسیار اهمیت دارد و مسئله "بیماری کرونا" اهمیت پیشگیری و نقش روان شناسان و مشاوران در آن را برای مسئولان و مردم آشکار کرد.

وی افزود: در دوران پسا کرونا، روان‌شناسان و مشاوران هستند که می‌توانند در صف مقدم حضور داشته باشند. چراکه در این دوران، با مباحثی چون خود مراقبتی، دیگر مراقبتی و مسائل باقیمانده از دوران کرونایی مواجه هستیم که باید مدیریت شود. 

رئیس انجمن مطالعات روان‌درمانی ایران گفت: ما هر ساله «نهم اردیبهشت ماه» سالروز تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره را جشن می‌گیریم، مراسماتی را در سراسر کشور و توسط شوراهای استانی برگزار می‌کنیم. در سال جاری تصمیم داشتیم، بعد از مراسم بزرگی که در تالار وحدت داشتیم، آن را تکرار کنیم، اما متاسفانه شرایط کرونا امکان برگزاری حضوری را از ما گرفت اما به هر حال فضای مجازی این امکان را به ما می‌دهد که این روز را با سبکی مجازی گرامی بداریم.

وی افزود: یکی از اهداف سازمان این است که با بزرگداشت این روز بزرگ، هویت روان‌شناسی و مشاوره در کشور نهادینه شود، در اذهان جامعه فرهنگ‌سازی کنیم و سازمان را به مردم، مسئولان، نهادها و ارگان‌ها معرفی کنیم. هر نفر از روان‌شناسان و مشاوران به نوبه خود رسالتی بزرگ بر دوش دارند که باید علم روان‌شناسی و مشاوره را هر چه بیشتر و مفیدتر معرفی کنند. هر کدام از ما نماینده و شاخه‌ای از درخت تنومند روان‌شناسی و مشاوره هستیم و همه ما یک سازمان نظام روان شناسی و مشاوره هستیم.

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور گفت: روان‌شناسان و مشاوران باید بدانند همانطور که هویت ما در خانواده شکل گرفته است، هویت اجتماعی ما در روز نهم اردیبهشت شکل گرفته است. بنابراین برای گرامیداشت از هویت اجتماعی خود، باید حرکتی جمعی داشته باشیم. از زحمات اساتید خود قدردانی کنیم، از طریق فضاهای مجازی جلساتی برگزار شود. 

حاتمی افزود: پس از تاسیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور، شاهد تحولاتی در عرصه رشته‌های روانشناسی و مشاوره بوده‌ایم. رشته روان‌شناسی و مشاوره در مقایسه با رشته‌های هم طراز جایگاهی فراتر و ارزشمندتر یافته است.

وی ادامه داد: سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور در یک سال گذشته شاهد تغییرات زیادی در عرصه‌های مختلف بوده است، ما موفق شده‌ایم سازمان را در عرصه ملی و حاکمیتی مطرح کنیم و به مسئولان مختلف در خصوص جایگاه این سازمان و نقشی که می‌تواند در فرآیند پیشگیری، درمان، تشخیص و توانبخشی جامعه داشته باشد، گفتگو کنیم. اکنون حاکمیت پذیرفته که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره سازمانی با سرمایه اجتماعی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
همچنین در سال گذشته ما موفق شدیم فراکسیون سلامت روان را در مجلس شورای اسلامی راه‌اندازی کنیم، جلسات زیادی را با نمایندگان مجلس و وزرا داشته باشیم. همانطور که ملاحظه کردید، معاون اول ریاست جمهوری نامه‌ای را به استان‌ها مرقوم کردند و از استانداران در سراسر کشور خواسته‌اند که جایگاه والای سازمان را ارج نهند و با سازمان در استان‌ها همکاری داشته باشند. سازمان در حال حاضر تثبیت شده و در جایگاه ممتازی قرار دارد.

حاتمی افزود: در بعد داخلی هم ما ساختارسازی جدیدی در سازمان طراحی کردیم و مصاحبه‌های کمیسیون ها را تا پنج برابر افزایش دادیم. طبق جلسه‌ای که در سازمان داشتیم، مقرر شد که از 15 اردیبهشت به بعد، کمیسیون‌های تخصصی فعالیتشان را آغاز کنند. مطمئنا با کمک استان‌ها نوبت‌دهی را کاهش خواهیم داد.

وی افزود: ما در بعد نظارت موفقیت‌های بزرگی را کسب کرده‌ایم. تا سال گذشته همه در فضای مجازی خودشان را رواندرمانگر و درمانگر معرفی می‌کردند و هیچ ارگانی در کشور نیز مانع آنها نبود تا اینکه سازمان نظام روان شناسی و مشاوره با آنها برخورد کرد. البته باید پذیرفت که شرایط کرونایی کار ما را سخت‌تر کرده و این به معنای آن نیست که ما کار خودمان را انجام ندهیم. برای فضاهای مجازی برنامه‌های جدی تری خواهیم داشت. همچنین با صدا و سیما و رسانه‌های دیگر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی، بهزیستی و سایر ارگان‌ها، تفاهم نامه هایی در حال انعقاد است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تاکید کرد: در کشور هیچ کس نمی‌تواند فعالیت روان شناسی و مشاوره انجام دهد مگر اینکه با مجوز سازمان نظام روان شناسی و مشاروه باشد.

حاتمی با بیان اینکه بعضی ارگان‌ها مانند سازمان بهزیستی مجوزهایی می‌دهند که این مجوزها برای تاسیس موسسه و مرکز است و در قانون هم آمده آن موسسه و مرکز را حتما مدیر فنی‌اش باید پروانه معتبر از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره داشته باشد، ادامه داد: بعضی‌ها فکر نکنند که اگر مجوزی را از یک ارگانی یا نهادی گرفتند، می‌توانند با آن فعالیت روان شناسی و مشاوره داشته باشند. آن موسسات و مراکزی که تا کنون مجوز گرفتند، حتما مجددا اعتبار بخشی می‌شوند.

وی تصریح کرد: ما به جد دنبال این قضیه در سال جاری هستیم، همانطور که هیچ کس بدون اجازه سازمان نظام پزشکی نمی‌تواند فعالیت دارویی را انجام دهد، بدون مجوز سازمان نظام روان شناسی و مشاوره فعالیت روان شناسی و مشاوره ممنوع است. ارگان‌ها و نهادهای حاکمیتی حق دادن مجوز فعالیت روانشناسی و مشاوره ندارند، حتی مشاوره‌های تلفنی و مشاوره‌های مجازی و همه اینها با مجوز نظام روان‌شناسی و مشاوره امکانپذیر است، این در قانون سازمان مصوب مجلس شورای اسلامی مستتر است.  

دانشیار دانشگاه خوارزمی گفت: در بخش‌های مختلفی مثل بخش آموزش، سازمان اقدامات مدونی در نظر دارد. شرایط فعلی دیگر قابل قبول نیست، افرادی سودجو در فضاهای مجازی سوء استفاده می‌کنند و در قالب وبینار کارگاه‌های آنلاین، آفلاین و... به وفور گذاشته می‌شود و این افراد هیچ گونه مجوزی از سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ندارند، نظارتی بر آن‌ها هم نیست، یا می‌گویند ما مجوز از وزارت علوم و قابل ترجمه داریم. همه اینها برای استفاده مالی است. باید در وهله اول سعی کنیم بخش آموزش را در سازمان فعال کنیم و کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی را در تهران و استان‌ها راه‌اندازی کنیم. در وهله دوم هم نظارت کنیم که اگر مراکز روان‌شناسی و مشاوره  قصد برگزاری کارگاه دارند، از سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره مجوز دریافت کنند. البته طرح نظارت و توانمندسازی حرفه‌ای را دنبال خواهیم کرد که شورای مرکزی تصویب کند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور تصریح کرد: در نظر داریم که نظام ارجاع، راهنمایی و مداخله در بحران را در سازمان نظام روان‌شناسی راه‌اندازی کنیم. با مخابرات مکاتبه کرده‌ایم. این یک برنامه وسیع است که شرایط کرونایی آن را تسهیل کرده است. بحث تعرفه‌های سال جاری را به زودی اعلام خواهیم کرد و سعی می‌کنیم که تعرفه‌ها رضایت بخش باشد، به گونه‌ای که هم روان‌شناسان و مشاوران فعالیت خودشان را انجام دهند و هم مردم بتوانند از این خدمات استفاده کنند.

بر اساس گزارش سازمان نظام روان شناسی کشور، وی در پایان تاکید کرد: تمرکز ما در سال 99 بیشتر بر روی موضوع پساکرونا است. کمیته مداخله در بحران سازمان برای مدیریت عوارض روانی حاصل از کرونا و شرایط پس از کرونا شکل گرفته است و کارگروه‌های مختلف در این زمینه فعالیت می‌کنند که از روان شناسان و مشاوران تقاضا داریم حتما همراهی و همکاری کنند و ما از توانمندی‌هایشان استفاده کنیم. 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود