جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ / ۲۱:۲۷
کد مطلب: 53141
۱

چه موانعی به شما اجازه رسیدن به موفقیت را نمی‌دهد؟

چه موانعی به شما اجازه رسیدن به موفقیت را نمی‌دهد؟
 یکی از موانع انسان در رسیدن به موفقیت این است که اغلب اوقات به خاطر ترس از حرف های دیگران یا قضاوت شدن توسط آن ها، کاری که دوست دارید را انجام نمی دهید. بنابراین این باور غلط می‌‌تواند اقداماتتان را به دست گرفته و مانع رسیدن شما به خواسته هایتان شود که هر قدر بیشتر بر ترس هایتان تمرکز کنید، ترس در وجودتان قوی تر خواهد شد.
 
بسیاری از افراد چندان به موانع موفقیت توجه نمی‌کنند، چرا که فقط در جستجوی موفقیت هستند و کاملا فراموش می‌کنند که چه موانعی آن ها را از رسیدن به اهداف‌ بازمی‌دارد.

اکثر افراد بخش زیادی از زمان‌ خود را صرف جستجوی موفقیت می‌کنند اما از خود نمی‌پرسند چه چیزی‌هایی مانع موفقیت‌شان می‌شود. درنتیجه بارها با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند.

محمدباقر حبّی روانشناس بالینی درباره موانع درونی انسان در مسیر موفقیت، اظهار کرد: امروزه خواست بسیاری از انسان‌ها دست‌یابی به موفقیت است و در نظر دارند که با شروع هر کاری به موفقیت‌های قابل توجه در آن مسیر برسند.

این روانشناس بالینی با اشاره به دو سوال مهم که بسیاری از افراد به دنبال پاسخ آن هستند، ادامه داد: چطور موفق شوم/ چطور می‌توانم راه‌های موفقیت را طی کنم. این امر لازم است که فرد برای کسب موفقیت راه‌ها و روش‌های مختص به خود را به کار گیرد تا موفقیت لازم کسب شود در غیر اینصورت لاجرم باید طعم شکست و مواجه شدن با ناکامی را تجربه کند.

در مسیر موفقیت موانعی وجود دارد که به چند بخش تقسیم می‌شوند مانند موانع بیرونی و درونی که ریشه اساسی‌ترین آن‌ها در راه رسیدن به موفقیت موانع درونی انسان است که باید به آن توجه داشت و برای برطرف کردن آن چاره اندیشید.

ناتوانی فرد در هدف گذاری یکی از موانع دورنی است و برای اینکه فرد موفق شود باید توانایی تعیین یک‌سری اهداف را برای خود داشته باشد مانند اهداف بلند مدت،میان مدت و کوتاه مدت که طبیعتا در این مسیر هدف‌هایی قابل دسترسی هستند که ویژگی‌هایی هم‌چون قابل دسترس،قابل سنجش و چالش برانگیز باشد یعنی نه خیلی ساده و نه بسیار سخت باشد.

حبّی روانشناس بالینی ادامه داد: اهدافی تحریک کننده که شخص را برانگیخته کند می‌تواند به فرد انگیزه رسیدن به موفقیت را دهد اما ناتوانی در اولویت بندی هم مانع دورنی است یعنی شخص اهداف زیادی را برای خود معین می‌کند ولی گام اساسی، اولویت بندی آن است که باید روی این هدف‌ها و اولویت‌های نخست تمرکز کند چراکه ناتوانی در تمرکز بر روی اولویت بندی اهداف می‌تواند فرد را دچار سردرگمی و باعث عدم انسجام در اهداف شخص شود.

وی با اشاره با مانع درونی دیگری، افزود: نداشتن پشتکار و استمرار برای رسیدن به اهداف یکی دیگر از موانع درونی انسان است چراکه هر هدفی پس از معین شدن آن فرد باید پشتکار و استمرار لازم برای رسیدن به هدف را در برنامه‌های خود داشته باشد یعنی نمی‌توان با داشتن برنامه‌های پراکنده موفق شد.

وی مانع درونی دیگر را نداشتن شدت، خواست و اراده قوی دانست و تصریح کرد: برای رسیدن به موفقیت لازم شخص اراده قوی برای مقابله با مشکلات و سختی‌های مسیر پیش‌روی موفقیت را داشته باشد تا برنامه‌ریزی های صورت گرفته به نتیجه برسد چراکه نداشتن اراده قوی می‌تواند کار را با سستی مواجه کند.

وی ادامه داد: عدم اعتماد بنفس، ترس از شکست و توقف در اهداف ابتدایی، کافی است تا فرد را در رسیدن به موفقیت ناکام بگذارد.

حبّی روانشناس بالینی افکار غیرمنطقی و منفی را از موانع درونی دانست و گفت: افرادی که در مسیر موفقیت در حال حرکت هستند ممکن است با افکار منفی و غیرمنطقی درگیر شوند که می‌تواند آن‌ها را دچار ناکامی کند افکاری مانند جلب رضایت همه آدم‌ها،کمال گرایی،احساس بی‌نقص بودن و دنبال کردن قانون هم یا هیچ که می‌تواند از موارد موانع درونی انسان در مسیر موفقیت باشد.

وی خاطرنشان کرد: نداشتن روحیه مقاومت و تاب‌آوری یا عدم شناخت نقاط قوت و ضعف از موارد مهم موانع درونی در مسیر موفقیت هستند. این امر مهم است که هر فرد نسبت به نقاط قوت و ضعف خود شناخت لازم را داشته باشد و برای تقویت نقاط مثبت تلاش کرده و در رفع نقاط ضعف خود کوشا باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...