جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ / ۰۱:۰۵
کد مطلب: 53298
۰

گام‌هایی برای غلبه بر ترس از شکست دانشجویان

گام‌هایی برای غلبه بر ترس از شکست دانشجویان
مهلا دشتی مشاور تحصیلی درباره گام‌هایی برای غلبه بر ترس از شکست دانشجویان اظهار کرد: مهم‌ترین راهکار برای غلبه بر ترس از شکست دانشجویان این است که حتما ترس را بپذیرند، با اینکه ممکن است برای اکثر افراد پذیرفتن ترس بسیار دشوار باشد، ولی گام مهمی درغلبه بر ترس محسوب می‌شود و یکی از راه های موفقیت برای دانشجویان است.
 
او افزود: ترس از شکست را در خود تشخیص دهید و آن را در زندگیتان جستجو و امتحان کنید. از خودتان بپرسید وقتی قصد انجام کاری را برای رسیدن به هدفی دارید، ولی موقف می‌شوید علت چیست؟ آیا ترس از شکست مانع ادامه آن می‌شود؟ با خودتان صادق باشید. اگر انجام دادن برخی کار‌ها را متوقف کردید یا اگر خودتان به نوعی در رسیدن به اهدافتان وقفه انداخته اید، پس بدانید که احتمالا از شکست می‌ترسید و باید بر آن غلبه کنید.

دشتی تصریح کرد: برای برنده شدن تصمیم بگیرید هر کاری باید با یک تصمیم قاطع آغاز شود. وقتی تصمیم گرفتید نباید به سبب ترس از شکست از کوشش برای رسیدن به اهداف خود دست بردارید. برخی که در گذشته شکست خورده و اشتباه کرده اند، تصور می‌کنند برای هر اشتباهی مقصرند به همین دلیل در ادامه کار تعلل می‌کنند.


ترس؛ مانعی بزرگ برای انجام هر عملی در انسان 
این مشاور تحصیلی ادامه داد: در برابر ترس اقدام کنید، ترس مانعی برای شما و هر عملی است که می‌خواهید به انجام برسانید. در اولین گام برای شروع هر کاری مضطرب می‌شوید، این ترس نیرومند شما را متقاعد می‌کند که تلاشتان برای رسیدن به هدفی که دارید بیهوده و عبث است. مهم این است که به تلاش خود ادامه دهید. به یاد داشته باشید، اگر شکست بخورید "ترس" برنده می‌شود. راه رفتن خود را به یاد بیاورید. وقتی می‌خواستید آن را بیاموزید چند بار به زمین افتادید، اما دوباره روی پای خود ایستادید و تلاش کردید تا قادر به راه رفتن شدید. برای رسیدن به اهداف خود نیز نباید همان گونه رفتار کنید.

دشتی با بیان اینکه چند راهکار دیگر در جهت غلبه بر شکست وجود دارد، تاکید کرد: راه حل‌های دیگر را پیدا کنید، چندین عامل در موفقیت و شکست دانشجویان نقش دارند. اگر در هر مرحله نتیجه‌ای را که انتظار داشتید به دست نیاوردید، روش خود را تغییر دهید تا نتیجه متفاوتی بگیرید، مهم‌ترین مسئله این است که اشتباهات خود را به شخصیتتان ربط ندهید و همه شخصیت خود را زیر سوال نبرید.

او اضافه کرد: آینده ترجیحی خود را متصور شوید تا ببینید که چه ارزش‌ها و اهدافی را برای خودتان در نظر دارید و دوست دارید آن‌ها به چه نتیجه‌ای دست پیدا کنند، احتمالا راه رسیدن به آن‌ها و حفظ ارزش‌ها راه کمکی به ترس از شکست و غلبه بر آن می‌کند.

دشتی ادامه داد: از طرفی هیچ موقع قرار نیست که دائما برنده اتفاقات روزمره باشیم، بلکه گاهی اوقات شکست باعث به دست آوردن موفقیت و تجربه‌های بیشتر خواهد شد بنابراین هیچ اشکالی ندارد که برخی زمان‌ها این اتفاق بیفتد و حالت روحیه ما را تخریب کند چرا که حتما موفقیت بعد از آن را برای مان به وجود خواهد آورد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.