شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۹:۱۶
کد مطلب: 53451
۰

چگونه مغز باعث تقویت خاطرات در هنگام خواب می‌شود؟

چگونه مغز باعث تقویت خاطرات در هنگام خواب می‌شود؟
به گزارش مدیکال اکسپرس،  در حالی که می‌خوابیم، مغز الگو‌های فعال سازی خاصی ایجاد می‌کند. هنگامی که دو از این الگو‌ها (نوسانات آهسته و دوک‌های خواب) به یکدیگر تبدیل می‌شوند، تجربیات قبلی دوباره فعال می‌شوند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد هرچه فعال سازی دوباره قوی‌تر باشد، یادآوری ما از وقایع گذشته روشن‌تر خواهد بود.
 
دانشمندان دانشگاه برمنگام انگلیس مدتهاست می‌دانند که نوسانات آهسته (SO) و اسپیندل‌های خواب، انفجار‌های ناگهانی نیم ثانیه تا دو ثانیه فعالیت نوسانی مغز، نقش مهمی در شکل گیری و حفظ خاطرات جدید دارند، اما کارشناسان در انگلیس و آلمان کشف کرده‌اند که ترکیب دقیق SO و اسپیندل‌های خواب برای باز کردن پنجره‌هایی که طی آن خاطرات دوباره فعال می‌شوند، حیاتی است و به شکل گیری و تقویت خاطرات در مغز انسان کمک می‌کند.

محققان دانشگاه بیرمنگام و لودویگ-ماکسیمیلیانس-دانشگاه مونیخ یافته‌های خود را در مجله نیچر کامیونیکیشن منتشر کردند.
دکتر برنهارد استارسینا، نویسنده همکار از دانشکده روانشناسی دانشگاه بیرمنگام، اظهار کرد: اصلی‌ترین وسیله تقویت خاطرات در هنگام خواب، فعال سازی مجدد اطلاعاتی است که قبلا آموخته شده است که به ما امکان می‌دهد خاطرات را برای طولانی مدت به خاطر داشته باشیم.

او گفت: ما یک فعل و انفعال پیچیده از فعالیت مغز یعنی نوسانات کند و دوک‌های خواب را کشف کرده‌ایم که پنجره‌های فرصت را برای ایجاد مجدد فعالیت ایجاد می‌کند.

توماس شراینر، یکی از محققان این مطالعه بیان کرد: فعال سازی مجدد حافظه به طور خاص به وجود مجتمع‌های دوک SO است. این نتایج عملکرد جدید حافظه خواب انسان را روشن کرده و براهمیت ریتم خواب هماهنگ شده در تقویت قدرت یادآوری و تنظیم آفرینش خاطرات تاکید می‌کند.

قبل از این مطالعه شواهدی از توانایی مغز برای فعال سازی مجدد خاطرات در هنگام خواب بسیار کم بود، اما این تیم آزمایش‌های جدیدی را طراحی کرد که در آن به شرکت کنندگان قبل از چرت زدن، اطلاعاتی نشان داده می‌شد که فعالیت مغز در حین حرکت غیر سریع چشم (NREM) را با استفاده از ضبط EEG کنترل می‌کردند. افرادی که در آن شرکت می‌کردند، پس از بیدار شدن همه جیز را به یاد می‌آوردند. این آزمایش به محققان این امکان را داد که میزان فعال سازی مجدد حافظه در هنگام خواب را با عملکرد حافظه مرتبط کنند.

نتایج نشان داد که فعال سازی مجدد مطالب یادگیری در طی مجتمع‌های SO-spindle، با دقت اتصال آن پیش بینی می‌کند که حافظه به چه میزان توسط مغز دوباره فعال می‌شود. این به نوبه خود میزان ادغام حافظه در بین شرکت کنندگان و وضوح بعدی یادآوری را پیش بینی می‌کند.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود