جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ / ۲۱:۵۶
کد مطلب: 17633
۱

توانایی عجیب مغز انسان در برقراری ارتباط بین رنگ و موسیقی

محققان آمریکایی اظهار داشتند که هنگام گوش کردن به موسیقی مغز انسان طوری سیمکشی شده که برحسب احساسی که ملودی ها ایجاد می کند، ارتباطی بین رنگ - موسیقی قائل می شود.
به گزارش مهر، استفن پالمر دانشمند بینایی دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و همکارانش در تحقیقاتی که در دو کشور آمریکا و مکزیک انجام شده به این نتیجه رسیدند که مردم در هر دو کشور قعطات مشابهی از موسیقی کلاسیک ارکستری را به یک رنگ خاص نسبت می دهند. این نتایج بدان معنا است که وقتی صحبت موسیقی و رنگ به میان می آید، انسانها دارای پالتهای احساسی مشترکی هستند که به نظر می رسد نوعی ذاتی است و از مرزهای فرهنگی فراتر رفته است.
پالمر طی یک بیانیه اظهار داشت: نتایج این تحقیقات به طور قابل ملاحظه ای در میان تمام فرهنگها و افراد قوی و مستمر است و به وضوح نشان می دهد نقشی که احساسات در مغز ایفا می کند چقدر قوی است؛ این نقش در گوش کردن به موسیقی و مشاهده رنگها نیز به وضوح دیده می شود.
پالمر و همکارانش با استفاده از یک پالتی که دربرگیرنده 37 رنگ مختلف بود، به این نتیجه رسیدند که مردم بیشتر تمایل دارند موسیقی هایی با ریتم سریع را به رنگهای روشنتر و زنده تر نسبت بدهند اما رنگهای تیره بیشتر به موسیقی هایی نسبت داده می شوند که در گام مینور هستند.
مردم اغلب قطعه موسیقی "Flute Concerto No. 1"موتزارت در گام جی ماژور را به رنگ زرد و نارنجی روشن نسبت داده اند درحالی که Requiem در گام دی مینور بیشتر به رنگهای تاریک، طوسی، آبی فام نسبت داده شده است.

پالمر طی بیانیه ای گفت: نکته جالب توجه این است که ما توانستیم با 95 درصد دقت میزان غمگین یا شاد بودن رنگ انتخابی را با میزان غمین یا شاد بودن موسیقی پخش شده را پیش بینی کنیم.
نتایج این تحقیقات در مجله مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است و می تواند برای درمانهای خلاقانه، تبلیغات و حتی ابزارهای پخش موسیقی به کار رود.
قراراست نتایج این تحقیقات روز 8 ژوئیه (17 تیرماه) در همایش انجمن بین المللی رنگ در دانشگاه نیوکاسل ارائه شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!