يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۹
کد مطلب: 25392
۱

کبد ۷درصد کودکان ايراني چرب است

کبد ۷درصد کودکان ايراني چرب است
دکتر « سيد مويد علويان » رئيس شبکه هپاتيت ايران در گفت و گو با ايرنا، اين ميزان ابتلاي کودکان ايراني به کبد چرب را در حد « زياد » ارزيابي کرد و گفت: اين کودکان در صورت نبود مراقبت و پيگيري نشدن بيماريشان ، در سنين بزرگسالي به بيماري هاي غيرواگير همچون ديابت، فشار خون و بيماري قلبي مبتلا خواهند شد.

دکتر علويان که با همکاري چند پژوهشگر اين تحقيق را انجام داده است ، درباره علايم کبد چرب کودکان گفت : متاسفانه کبد چرب در بيشتر موارد بي علامت است و اين موضوع باعث تشخيص دير هنگام بيماري مي شود .

وي به والدين تاکيد کرد که اگر کودکان چاق و کم تحرک دارند که علاقه زيادي به مصرف مواد شيرين دارند، حتما به سلامت کبد کودک شک کنند و با مراجعه به پزشک از سلامت کبد فرزندشان مطمئن شوند.اين استاد دانشگاه علوم پزشکي بقية ا... تاکيد کرد : در حال حاضر بسياري از کودکان به بازي هاي رايانه اي گرايش دارند و اين موضوع باعث کم تحرکي بيشتر و در نتيجه چاقي و اضافه وزن آنها مي شود و به همين علت در پاره اي از مواقع روند ابتلا به کبد چرب در اين کودکان تسريع مي شود.
=
مدارس بوفه سالم داشته باشند

اين فوق تخصص بيماري هاي گوارش و کبد به اهميت بوفه سالم در مدارس هم اشاره کرد و گفت : مربيان و والدين در وهله نخست بر لزوم رعايت بهداشت در بوفه مدرسه تاکيد دارند اين در حالي است که دادن غذاي سالم به کودک فراتر از رعايت بهداشت محيط بوفه است . وي گفت : اکثر بوفه ها ممکن است به بچه ها انواع کيک ها را بفروشند اين در حالي است که کيک هاي فروخته شده به بچه ها حاوي مواد زياد قند و روغن غير استاندارد است و گاهي درون اين کيک ها شيره هايي يافت مي شود که شايد خوشمزه به نظر آيد اما اکثر آنها غير بهداشتي است.
دکتر علويان گفت : اگر والدين به جاي اينکه به بچه ها اجازه خريد از بوفه مدرسه را بدهند ، لقمه اي نان و پنير براي کودک خود آماده کنند، آن خوراکي ارزش غذايي بيشتري نسبت به خوراکي هاي داخل بوفه دارد.اين پزشک فوق تخصص بيماري هاي گوارش و کبد گفت : کودکان نبايد در اين سنين به خوراکي هاي بسيار شيرين همچون کيک عادت کنند و والدين نيز بايد بر اين امر نظارت کنند.

افزايش شيوع 40 درصدي کبد چرب در کشور
وي همچنين به افزايش شيوع 40 درصدي کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت : کم تحرکي ، رژيم غذايي نامناسب ، استفاده از نوشابه هاي حاوي قند زياد، فست فود و همچنين روغن هاي غيربهداشتي از علل بروز کبد چرب در کشور به شمار مي آيد.وي درباره نوع تقسيم بندي کبد چرب نيز گفت : علت کبد چرب مي تواند الکلي و غيرالکلي باشد که در جوامع غربي که مصرف الکل در آنها زياد است کبد چرب از نوع الکلي است اما در کشور ما علت اصلي کبد چرب ، کم تحرکي و رژيم نامناسب غذايي است .
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد