دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۹
کد مطلب: 28004
۰

علائم تشنج ها در کودکان

دكتر فاطمه خمسه در گفت‌وگو با فارس،‌ تشنج را تخلیه الکتریکی غیرطبیعی در مغز عنوان کرد که این تخلیه به دو سمت مغز انتشار یافته و فرد را دچار اختلال هوشیاری می‌کند.

وی اظهار داشت: گاهی پیش از تشنج فرد مبتلا علائمی مانند احساس ناخوشایند در شکم، استنشاق بوی خاص، دیدن یک تصویر یا سرگیجه را تجربه می‌کند و بعد از آن تشنج رخ می‌دهد.

 

همچنین در تشنج گردن به سمت عقب رفته، دست‌ها سفت می‌شوند و فرد مبتلا سقوط کرده و حرکات باز و بسته شدن دست‌ها و پاها را تجربه می‌کند. همچنین خروج کف از دهان، بی‌اختیاری ادرار و گازگرفتگی زبان و بیهوشی پیامدهای تشنج هستند.

این نورولوژیست ادامه داد: گیجی و سردرد علائمی هستند که بعد از تشنج رخ می‌دهند و از چند دقیقه تا چند ساعت رخ می‌دهد. این در حالی است که خود حمله از چند ثانیه تا یک دقیقه اتفاق می‌افتد. مبتلایان پس از حمله چند ساعت می‌خوابند و پس از آن احساس بهبودی می‌کند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: حالت غایب از محیط حالتی است که در کودکان و نوجوانان دیده می‌شود در این حالت کودک مات می‌شود و زمان را از دست می‌دهد.

اگر معلمان نسبت به این حالت آگاه نباشند ممکن است فکر کنند کودک بازیگوش است. یکی از موقعیت‌هایی که کودک دچار حالت مات شدن می‌شود موقع نوشتن دیکته است که معمولاً این کودکان یک یا دو خط را جا می‌اندازند.

وی افزود: مبتلایان حملات بعد از تشنج را تجربه نمی‌کنند و مات شدن و هوشیاری آنها به صورت ناگهانی است. معمولاً 30 ثانیه تا یک دقیقه طول می‌کشد تا کودک هوشیار شود.

این نورولوژیست ادامه داد: حالت تشنج در کودکان با تند تند نفس کشیدن اتفاق می‌افتد بنابراین این کودکان موقع دویدن و ورزش دچار حملات تشنجی می‌شوند.

وی افزود: آگاهی والدین و معلمان از این نوع تشنج می‌توانند نقش موثری در کنترل اختلال داشته باشد. همچنین وقوع این تشنج یادگیری کودکان را به ویژه در مدرسه با مشکل مواجه می‌کند.

خمسه اظهار داشت: چنانچه حملات تشنج در کودکان زیاد باشد آگاهی بین حملات از بین می‌رود و ممکن است ظرفیت هوشی کودک پایین تلقی شود در حالی که این گونه نیست.

وی ادامه داد: نوعی تشنج نیز به خنده مربوط است و فرد مبتلا به طور ناگهانی می‌خندد و این رفتار را به یاد نمی‌آورد.

 

همچنین نوع دیگری از تشنج با علامتی مانند درد شکم، مات شدن و ملچ و ملوچ کردن همراه است که در این تشنج فرد رفتارهای خودکار مانند باز و بسته کردن دکمه‌های پیراهن را انجام می‌دهد. معمولاً این افراد بعد از این مرحله می‌خوابند و پس از بیدار شدن احساس بهبودی دارند در واقع مبتلایان رفتارهای خود را به یاد نمی‌آورند و اطرافیان آنها را از رفتارهایشان مطلع می‌کنند.

این نورولوژیست گفت: برخی موارد ابتلا به تشنج‌‌ها ممکن است علت زمینه‌‌ای مانند سکته‌ها و ضربه‌های مغزی داشته باشند. همچنین ممکن است تشنج بر اثر افت قند، کمبود کلسیم و مشکلات تیروئید رخ دهد بنابراین لزوم بررسی نوار مغزی و آزمایشهای خونی ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: درمان تشنج بر اساس شرح حال و نوع آن مشخص می‌شود و ضروری است افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به انواع تشنج‌ها را دارند به متخصصان مغز و اعصاب مراجعه کنند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا