جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ / ۰۹:۳۰
کد مطلب: 35066
۱

دو قلم داروی پرتجویز پزشکان ایرانی

دو قلم داروی پرتجویز پزشکان ایرانی
دکتر فاطمه سلیمانی اظهارداشت: بررسی آمار نامه دارویی سال ۸۹-۹۲ که از سوی کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو منتشر شده است موید آن است که بیشترین تجویزهای صورت گرفته مربوط به پاییز و زمستان بوده و در بین ۱۰ داروی اول تجویز شده توسط تمامی پزشکان کشور دگزامتازون با اختلاف فاحش نسبت به اقلام تجویزی دیگر در صدر قرار داشته است.

وی با اشاره به اینکه میانگین تعداد اقلام تجویز شده در نسخ پزشکان، شاخص شناخته شده ای در حوزه تجویز و مصرف منطقی دارو به شمار می رود، گفت: با بررسی بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه تجویز شده توسط پزشکان عمومی، میانگین اقلام در این نسخ به ترتیب ۳.۴۱ و ۳.۳۰ و ۳.۲۹ و ۳.۲۳ قلم دارو برای سال های ۸۹، ۹۰، ۹۱ و ۹۲ گزارش شده است.

سلیمانی همچنین افزود: سیر نزولی میانگین اقلام به عنوان شاخصی ارزشمند در امر موفقیت در ترویج تجویز و مصرف منطقی دارو به شمار می رود با این وجود بررسی روند تجویز آنتی بیوتیک در میان نسخ پزشکان عمومی و مقایسه آن با سایر پزشکان متخصص، نشانگر تجویز بسیار بالای آنتی بیوتیک در نسخ پزشک عمومی است.

وی با تکیه بر آمار گزارش شده سال های ۸۹ تا ۹۱، آموکسی سیلین را اولین آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشکان عمومی برشمرد و در مقایسه ای با پرتجویز ترین آنتی بیوتیک سال ۹۲، آموکسی سیلین را پس از قرص سفکسیم ۴۰۰ در رتبه دوم ارزیابی نمود.

دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب که آمار نامه دارویی همواره به دلیل زمانبری گردآوری گزارشات با تناوب دوساله صورت می گیردخاطر نشان کرد: با توجه به روند تجویز آنتی بیوتیک ها و اهمیت بحث مقاومت های میکروبی، طراحی و اجرای اقدامات سیاست گذاری در این خصوص می تواند متضمن ترویج اصول تجویز و مصرف منطقی این داروها گردد.
مرجع : خبرگزاری مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد