جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۹ / ۲۳:۴۳
کد مطلب: 51042
۰

نشانه‌هایی برای شناخت زودرنج‌ها

نشانه‌هایی برای شناخت زودرنج‌ها
ریحانه عابدنیا روز جمعه با بیان اینکه حساسیت و زود رنجی در روانشناسی به عنوان تحریک پذیری زیاد نیز شناخته می‌شود، اظهار داشت: زودرنجی در واقع به معنای این است که فرد بیش‌تر از سایرین تحت تأثیر رویدادها و جریانات زندگی قرار می‌گیرد و دچار هیجانات منفی می‌شود.

وی این دسته افراد را در سه دسته دارای حساسیت به خود، نسبت به دیگران و حساس نسبت به محیط پیرامون عنوان کرد و گفت: برخی از افراد ممکن است که نسبت به سایر اطرافیان خود در واکنش به رویدادهای زندگی واکنش‌های افراطی‌تری نشان دهند و یا به بیان ساده‌تر خیلی زود دستخوش احساسات منفی قرار گیرند.

غم، خشم و اضطراب و نگرانی را از جمله شاخصه های مشترک افراد زود رنج باید عنوان کرد. این خصایص می تواند زندگی فرد را در برقراری روابط با دیگران با مشکلات زیادی مواجه ساخته و در مواردی زندگی او  را به چالش بکشاند.

عابدنیا برای شناخت بهتر افراد زودرنج و از طرفی خطاهای شناختی در مواجهه با این دسته افراد، گفت: فرد زودرنج با کوچک ترین اتفاق عصبانی می شود و زود به هم می ریزد. اغلب به افکار و احساسات منفی فرو می‌رود. چنانچه زندگی عادی این دسته افراد دچار تغییر شود به سرعت مضطرب و بی‌قرار می‌شوند و چنانچه نتوانند کاری کنند، احساس پوچی می کنند.

فرد زودرنج با توجه به رفتار غیر معمول در برخی مسایل حتی کوچک از سوی دیگران طرد می شود. اغلب از زندگی خود احساس نارضایتی کرده و در مواقعی که احساس کند شرایط اجتماعی ناعادلانه‌ بر زندگی وی حاکم شده زود خشم و نارضایتی خود را بروز می دهد.

این رواندرمانگر با بیان اینکه شناخت نشانه‌های حساسیت و زود رنجی در این دسته افراد کمک می‌کند تا بتوان هرچه زودتر برای حل این مشکل اقدام و سلامت روان آنان را بهبود بخشید، گفت: فرد یا افراد زودرنج با ذهن خوانی طرف مقابل می تواند بر روند کاری خود تصمیم گیری مناسب و یا قضاوت کند.

فرد زودنج حتی الامکان باید دست از استدلال احساسی بردارد. در واقع این افراد، زمانی که حس می کنند از یک نفر بدشان می آید، به دلیل این استدلال بد، این احساس و ذهنیت منفی در آن ها به وجود می آید. در صورتی که ممکن است در حقیقت این گونه نباشد و او به خاطر تجربه های ناموفق در روابطش با آن فرد خاص، به این احساس رسیده باشد.

عابدنیا تصریح کرد: فرد زودرنج برای بدست آوردن بهبودی خود باید دست از انتظارات خودخواهانه بردارد چراکه وجود اختلاف نظر در بیشتر روابط بین فردی اجتناب ناپذیر است. از طرفی فرد زودرنج تا جایی که امکان دارد باید نکات مثبت طرف مقابل را نیز در نظر گیرد چراکه گاهی نکات منفی همه روابط را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث رنجش خاطر دیگران می شود. 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...