شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۷ تير ۱۳۹۰ / ۱۸:۲۸
کد مطلب: 3795
۱

روانشناسی کنکور

روانشناسی کنکور
میگنا: استرس مفید، عشق با فرزانگی برای یادگیری، پیمودن و روشنگری است و بنابراین داوطلبان باید با عشق و علاقه درس بخوانند، نه به خاطر ارزش های خاصی که جامعه برای آن قایل است.
اصولا امتحان بدون اضطراب و استرس غیرطبیعی است وجود اندکی اضطراب میزان یادگیری و دقت برای پاسخگویی به سوالات را بیشتر می کند. اضطراب هنگامی نگران کننده است که در عملکرد فرد تاثیر منفی داشته باشد که البته مرز بین اضطراب طبیعی و غیرطبیعی باید شناسایی و درصدد رفع آن برآمد .
در برخی از افراد اضطراب به صورت علایم جسمی نظیر شکم درد و سردرد تظاهر می کند که گاهی به افت تحصیلی منجر می شود. برای رفع این اضطراب باید قبل از امتحان از روشهایی نظیر relaxition استفاده کرد. روش هایی که در آن، فرد کلیه عضلات را شل کرده و با کشیدن نفس عمیق به حالت آرامش می رسد .
از آنجا كه كنكور امروزه به عنوان یك منبع اضطراب زا تلقی می شود و فشارهای روانی كه جامعه، خانواده و كلا محیط به دانش آموز كنكوری وارد می كند، مانع از این می شود كه او تمام قوای خود را برای رسیدن به موفقیت بكارگیرد؛ چقدر خوب است كه دانش آموزان ما برخی از مسائل روحی، روانی از قبیل افسردگی، اضطراب و وسواس را بشناسند، تا بتوانند با آنها مقابله كنند. زیرا این موارد در صورتی كه شدید باشند مانع عملكرد طبیعی خواهند بود.

نكته‌ای كه حائز اهمیت است عدم شناخت افراد جامعه نسبت به این مقوله هاست. مثلا شخصی ممكن است پاره ای از علامات افسردگی را داشته باشد، ولی خودش نداند كه این نشانه ها ، جزیی از بیماری افسردگی محسوب می شوند. به اصطلاح می گویند او نسبت به بیماریش آگاهي ندارد. انسانی كه مشكل كار خود را نداند چگونه می تواند آنرا اصلاح كند؟
لذا هدف از این مقاله كمك به آن دسته عزیزانی است كه در اثر زیادی بودن حجم كاری و فشارهای روانی این علامات در آنها به وجود آمده است.

به علت اهمیت افسردگی ابتدا در مورد این مقوله سخن خواهیم گفت.
● افسردگی نشانه‌های بسیاری دارد. در این مجمل سه علامت بارز این اختلال مطرح می‌شود.

۱ـ بی‌ارزشی شخصیتی
اولین علامت افسردگی ، بی ارزشی شخصیتی است . بدین صورت كه فرد می گوید : "من كه ارزشی ندارم" او ممكن است این جمله را به شكلهای گوناگونی بیان كند . مثلا بگوید: "میان این همه افرادی كه می خواهند در كنكور شركت كنند، من كه اصلا به حساب نمی آیم." به نظر شما آیا این فرد موفق می شود؟ اگر به هر علتی، در گذشته این جمله را به خود گفته اید ، اشكال ندارد. از این لحظه به بعد هرگز چنین جمله ای را به زبان نیاورید.

۲ـ یاس و ناامیدی
شخص افسرده نسبت به آینده ناامید است. او معتقد است كه وضعیت هرگز بهتر از این نخواهد شد.
۳ـ درماندگی
كسی كه نسبت به آینده مایوس است، چگونه توان آنرا خواهد داشت كه سخت تلاش كند؟
دانستن این سه علامت و در نهایت شناختن افسردگی از آن حیث برای شما لازم است كه در طی مسیرتان به سمت قبولی در كنكور، هرگز چنین علاماتی در شما ظاهر نشود. 
 

   
مرجع : سایت ایران کنکور
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
ميزان هوش، با توانايى تغيير كردن، اندازه گيرى ميشود. آلبرت انشتين