سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۹
کد مطلب: 59633
۴
۵

آیا روحانیون می توانند در حرفه روانشناسی موفق باشند؟

آیا روحانیون می توانند در حرفه روانشناسی موفق باشند؟
برخی معتقدند به دلیل اینکه با ضمیر انسان از نظر روحی آشنا هستند، می‌توانند با دعوت مردم به معنویت خلآهای روحی اشخاص را شناسایی و درمان کنند. حال اینکه علمای علوم انسانی معتقدند این افراد تنها یک بعد انسان را می‌شناسند و به علت فقدان مطالعه درباره روان انسان‌ها از آسیب‌هایی که ممکن است هرشخصی در جامعه دچار آن شود که نیاز به درمان یا مشاوره داشته باشند، مطلع نیستند.

مضاف بر این باید دانست روانشناسی با مشاوره متفاوت است. دانشجویان رشته مشاوره باید تعداد قابل توجهی واحد در زمینه روانشناسی را بگذرانند تا بتوانند در امر مشاوره به اشخاص از تسلط کافی برخوردار باشند. روانشناسی علمی است که فرد را مطالعه می‌کند تا بتواند به افراد کمک کند.

مشاوران در زمینه روانشناسی اجتماعی مطالعه دارند تا تاثیر گروه، مدرسه، خانواده و جامعه را در روح و روان افرد بررسی کنند. از این منظر سه علم متفاوت مشاوره، روانشناسی و جامعه شناسی در یکدیگر ادغام شده و به نوعی از یکدیگر بهره می‌گیرند و اشخاصی که در این زمینه‌ها اقدام به مطالعه نکرده‌اند، نمی‌توانند از تسلط کافی در مورد آن برخوردار باشند.

پیچیدگی ورود به این علم آنقدر زیاد است که مشاوران آموزش دیده نیز نمی‌توانند روانشناس ماهری باشند. زیرا به رغم زمینه‌های مشترک مطالعاتی مسیری متفاوتی را نسبت به هم می‌پیمایند.

اکنون که روحانیت معظم در نظر دارد به مباحث روانشناسی و مشاوره و احیانا در آینده به مباحث جامعه شناسی ورود کنند؛ باید به این سوال پاسخ داده شود که آیا این قشر محترم از علم روانشناسی و جامعه شناسی بهره برده‌اند؟ روحانیون در حوزه‌های علمیه چه اندازه با علم مشاوره و روانشناسی آشنا شده‌اند و یا با روانشناسی عمومی، روانشناسی رشد، روانشناسی پرورشی آشنایی دارند؟

مولانا شعری دارد که مباحث روانشناسی اجتماعی را مطرح می‌کند. در این شعر آمده است: «نرم نرمک گفت شهر تو کجاست / که علاج اهل هر شهری جداست‌» در این معنا که روانشناسی و مشاوره‌ای که فرد متخصص در مورد مردم شهر تهران انجام می‌دهد با روانشناسی و مشاوره‌ای که در مورد مردم کرج و الیگودرز استفاده کرد، تفاوت دارد. زیرا همان طور که مولانا فرموده: «علاج اهل هر شهری جداست‌» خانواده، محل زندگی، دوستان، نوع نشست و برخاست و همه و همه این موارد در نوع روانشناسی اجتماعی فرد اثرگذار است.

نمایندگان محترم مجلس که چنین طرحی را در نظر دارند آیا خود با روانشناسی عمومی آشنایی دارند؟ حال اگر روانشناسی عمومی خوانده باشند آیا مباحث روانشناسی در همان روانشناسی عمومی خلاصه می‌شود؟

نگارنده به عنوان یک معلم بیش از 70 واحد روانشناسی پاس کرده و هر روز هم در زمینه‌های مختلف روانشناسی به مطالعه می‌پردازد اما گاه به سرعت علم نمی‌رسد. آیا روحانیون معظم و یا حتی نمایندگان فعلی مجلس که قصد دارند طرحی برای ورود روحانیون به مباحث روانشناسی و مشاوره آماده کنند؛ مطالعات روزانه در ارتباط با این علوم دارند؟


منبع: روزنامه آرمان
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

اکبر
Iran, Islamic Republic of
یکی نیست بگه دراین سال ها با روانشناسی غربی چ0 گرهی باز شده که اینقدر جلوی اونها ایستادید.بنده به عنوان روانشناس خیلی به نظریات علوم غربی نقد دارم ودرجامعه ما جواب نمی دهد.
Iran, Islamic Republic of
نظر استاد حیدری از مشاورین بابل👇👇👇
با عرض سلام و ادب و احترام
درباره انحصار طلبی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نکته ای عرض می‌کنم :
بدون شک یکی از اصول اولیه مشاوره و روان‌درمانی رعایت حقوق مراجع هست ، یکی از حقوق مراجع این است که خودش مشاور یا درمانگر خود را انتخاب کند.
با توجه به بافت فرهنگی و مذهبی کشور ما بسیاری از مردم علاقه دارن به مشاور یا درمانگر با رویکرد اسلامی مراجعه کند ، این کار سازمان نظام ( انحصار طلبی) ناقض حق مسلم مردم(حق انتخاب مشاور و درمانگر) و خلاف اصل ۱۰ قانون اساسی(آزادی قراردادها) و اصل ۲۸قانون اساسی(آزادی شغل) است ، امیدوارم قانون گذاران محترم به نکته مهم توجه فرمایند.
Iran, Islamic Republic of
فقط در صورتی که مثل بقیه روانشناسان واحد های مربوطه رو در سیستم آموزش زیر نظر وزارت علوم و یا بهداشت و درمان بگذرونن و کارورزی انجام بدن و پروانه بگیرن و مابقی شروط منجمله سلامت روان رو دارا باشن
این آقایی هم که می فرماید روانشناسی غربی چه گرهی باز کرده! اولا اگر شما با روانشناسی آشنا بودی می دونستی که همه روانشناسی فقط حوزه بالینی نیست و بر فرض محال اگر هم همش بالینی باشه درمان های جدید در حوزه بالینی صرفا غربی نیستن به موج سوم روش های درمانی رو عنایتی بفرما تا متوجه بشی، و در ضمن خیلی گره ها رو هم باز کرده فقط دو تا تحقیق درست و حسابی بخونی مشخصه، در پایان شمام اگر راست میگی روش درمانی غیر غربی خودت رو ابداع کن، نتایج تحقیقاتت رو منتشر کن، بذار بقیه هم روش درمانیت رو مورد مداقه قرار بدن، فراتحلیل بشه، بعد اگر ثمربخش بودنش اثبات شد بیا اینجا ادعا کن، حرف زدن الکی آسونه اما مرد اونه که عمل کنه
قدیری
Iran, Islamic Republic of
سلام وقت بخیر
نسبت به مطلب
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۹
کد مطلب: 59633

استاد بزرگوارامان الله قرائی مقدم ظاهرا نمی دانند سالهای متمادی است در مؤسسه امام خمینی و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه رشته تخصصی روان شناسی و جامعه شناسی و... تا مقطع دکتر تدریس می شود با استفاده از اساتید برجسته کشوری در هر رشته مثل دکتر منصور، دکتر خانم دادستان، دکتر فتحی آشتیانی، دکتر افروز، دکتر نیما قربانی و....
این رشته ها فصلنامه های تخصصی و کتب تخصصی زیادی هم دارند می توانند رجوع کنند.

ممنون می شوم در سایت درج فرمایید
Iran, Islamic Republic of
تا زیر نظر وزارت علوم و یا بهداشت و درمان و در نهایت سازمان نظام روانشناسی نباشه نمیشه
این که نشد هرکی از راه رسید رشته راه بندازه و مدرک بده، حالا بهترین استادای ایران نه اصلا بهترین استادای جهان هم که بیان بازم باید زیر نظر سازمان نظام روانشناسی باشه، شما حتما یه نقطه ضعف و مشکلی تو کارتون هست که می خواین از دست سازمان نظام روانشناسی فرار کنید و زیر آبی برید
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند