جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۰ / ۱۹:۰۵
کد مطلب: 8970
۰

کودکان از یک قرن قبل از کم خوابی رنج می برند!


گروهی از پژوهشگران استرالیایی در بررسیهای خود نشان دادند که از یک قرن قبل و با آغاز زندگی مدرن، کودکان شبها یک ساعت کمتر می خوابند.

به گزارش مهر، 3 محقق دانشگاه جنوب استرالیا در آدلاید دریافتند که از سال 1894 با اختراع برق و لامپ، نور مصنوعی شبها را روشن کرد و به همین علت کتابخوانی قبل از خواب رواج یافت.

سپس تلفن و رادیو اختراع شد و شب بیداریهای کودکان از کتابخوانی به حرف زدن با تلفن یا گوش دادن به رادیو رسید. پس از آن، تلویزیون عرضه شد و به این ترتیب، شبهای کودکان پای برنامه های تلویزیون گذشت.

از حدود 20 سال قبل نیز با اختراع وب و رواج اینترنت، شبکه نیز به کمک تلویزیون آمد. نتیجه این شد که از یک قرن قبل تاکنون کودکان بیش از یکساعت در شبانه روز کم خوابی دارند.

این دانشمندان با بررسی آرشیوهای پزشکی 300 مطالعه مرتبط با خواب و کودک در 100 سال گذشته نشان دادند که شبهای کودکان و نوجوانان بین 0 تا 18 سال به طور متوسط 73 دقیقه کوتاه شده است.

این درحالی است که پزشکان توصیه می کنند که در اولین هفته های زندگی به 16 ساعت خواب و پس از آن تا 18 سالگی به 8 تا 9 ساعت خواب نیاز است.

برپایه این تحقیقات، کودکان و نوجوانان در سال 1897 شبها کمی بیش از 10 ساعت و 20 دقیقه می خوابیدند درحالی که خواب آنها اکنون به 9 ساعت و 10 دقیقه رسیده است. با نگاهی به گروههای سنی می توان دریافت که به ویژه خواب نوجوانان حتی کمتر از این میزان است. به طوریکه در گروه سنی 16 تا 18 سال مدت زمان خواب 91 دقیقه کمتر است.

کم خوابی موجب کج خلقی کودکان می شود و تمرکز آنها را در مدرسه و در زمان یادگیری کاهش می دهد. همچنین سیستم ایمنی را ضعیف کرده و در عملکرد هورمونهای مسئول افزایش اشتها تاثیر منفی گذاشته و در نتیجه سبب چاقی می شود.

براساس گزارش "یو. اس. ای تودی"، اگر پزشکان در سال 1897 توصیه می کردند که یک کودک 2 ساله باید 16 ساعت بخوابد، امروز این توصیه ها بین 11 تا 13.5 ساعت متغیر است و درحالی که در سال 1933 یک کودک 5 ساله 12 ساعت می خوابید امروز این میزان به 11 ساعت رسیده است.


نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی